Food Journal | Duben 11, 2017

Zde najdete jeden z mých low-carb jídelníčků. Velkou nevýhodou je fakt, že u nízkosacharidového stravování vyvolává u mnoha lidí jídelníček dojem, že jedinec jí málo. Je to dáno tím, že jsou tuky dvakrát kaloričtější než sacharidy, tudíž jich musí být na talíři méně, přestože jsou vemi vydatné. Je to taky jeden z důvodů, proč tak nerada sdílím a fotím low-carb jídelníčky.

V těchto čtyřech chodech je celkem 2100 kcal. V makroživinách 75 g pro sacharidy, 115 g pro bílkoviny a 155 g pro tuky. Mějte vždy na paměti, že cest k jednomu cíli je hodně. Jsou si podobné, ale nikdy ne shodné =) Hodně štěstí.



Snídaně (10:00) - 3x bílkovinné pečivo, celá lučina, zelenina, salátové koření, sezam a para ořechy.


Oběd (14:00) - Smažený camembert, zelenina, jahody, lžíce oleje

Svačina (16:00) - low-carb violetky Zuzky Light, snědla jsem půlku, druhá půlka padla druhý den :-)

Večeře: (21:30) - hrášek s mrkví, tymián, olej, losos keta (cca 200 g) - vše společně na pánvi.


***

Možná pro někoho tento přístup není, já to beru. Vlastně je mi to jedno. Pamatujte, že je nejdůležitější najít sám sebe a nedělat chybu v tom, že budete kopírovat cestu někoho jiného (svatá to slova Michala Kulštejna). A moje cesta je tato a vyhovuje mi :-)



Krátce o cvičení

Se cvičením to mám podobné jako s jídlem. Cvičím to, na co se cítím, co mne baví. Jógu jsem teď opět odsunula stranou, protože kupodivu s low-carb režimem mám chuť zase na něco více dynamičtějšího. Dvakrát do týdne také stojím za stolem a trénuji stolní tenis.

HIIT tréninkům, co do délky, moc nedám (15-20 minut), ale tohle je spíše o tom, že mi to takto vyhovuje. V tomto si zkrátka momentálně rozumím s trenérkou Zuzkou Light a její filozofií, že není třeba šílet. Že je jen podstatné dělat ten trénink pořádně, správně technicky a pravidelně se k němu vracet - být konzistentní. No a samozřejmě cvičit to, co vás skutečně baví :-) 

Mějte se krásně a užívejte si sami sebe :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat