Jestli je nějaký měsíc v roce, který mám ráda úplně nejméně, je to únor. Přestože je nejkratší, strašně se mi táhne. Bývá velká zima, taková ta vlezlá, bez sněhu, jen fouká a mrzne, někdy padají bodavé jehličky z mraků... Někdy si vzpomenu, jak jsem za takového počasí chodívala s poštou a teď pracuji pod střechou a ačkoli to nerada přiznávám, ten pobyt na čerstvém vzduchu mi brutálně chybí. Až tedy na ten únor :-)
No a tak jsem dokoupila pár vitamínů a doplňků, zásobila se arašídovým máslem a snažila se žít víceméně zdravě a sezóně, i když i v únoru prostě dostaneš chuť na citrusy, i když se do tohoto podnebí v tomto čase absolutně nehodí.
Pizza se zelím, slaninou a kozími rohy.
Snídaně.
Asi taky nějaká snídaně :-D
No ale v únoru je Valentýn, že jo. To znamená čokolády a kytičky. Někdo tento svátek nebere, my ano. My bereme všechny svátky, kdy se oslavuje láska. A i když se milujeme každý den, tohle si prostě nechávám líbit :-D To mě tak vzal muž do obchodu a mohla jsem si vybrat kytku, jaká se mi líbila. Vybrala jsem si narcisky ve skle. A Rafaelo. Miluju to.
Halušky se zeleninou ve školní jídelně. Ta vegetariánská jídla jsou výborná, ale mám po nich vždy strašně brzo takovej hlad, že vždy lituju, že jsem si nedala pořádný maso.
Ovesné placičky s vejcem a červená řepa.
Eliška se pilně připravuje s kroužkem na šňůru vystoupení, která začíná 30. března a pofrčí až do června. Moc se těším. Z každých pokroků, které při trénincích udělají, jsem dojatá.
Roky, dlouhé roky jsem neměla žemlovku. Tak tentokrát s jablky a tvarohem. A teď zase dlouho ne :-D
Domácí vývar s drobením (podle mého tatínka)
Eliška chtěla moc vyzkoušet nějakou barvu do vlasů. Tak jsem koupila takový ten tónovací šampon, co vydrží 4-8 mytí, v realitě max :-D Chytlo to moc pěkně, vlásky chytly hnědo-růžový tón, někde až do bordó a červena. Příště to akorát šoupnem rovnou na suchý vlasy, myslím, že to bude ještě výraznější. Dost nám to teklo.
Měla jsem brutální chuť na harlekýn, tak jsem něco takového upekla. Je to jen upečená kefírová buchta, korpus jsem rozdělila na půl a jednu půlku v dlaních rozdrtila. Dvě šlehačky (jednu obyč a druhou pařížskou) jsem ušlehala se stužovačem, potřela polovinu a na to nanesla tu nadrobenou část a nechala v lednici na chvíli. Lahůůůůdka!!!
No a takto vypadal onen korpus. Jak na Halloween :-D
Mějte se krásně, za měsíc se zase ozvu se vzpomínkovými fotkami :)
Kristina
Hezké shrnutí měsíce. Na arašídová másla nedám také dopustit. :)
OdpovědětVymazat