Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Pradědův perník


Tento víkend byl ve znamení perníkové vůně u nás doma a já sáhla po jednom starém dobrém receptu a udělala jej krapet zdravější. Výsledek byl nejen chuťově daleko lepší, ale celý perník byl krásně nadýchaný a druhý den na snídani s čajem mi připomněl, jak jsem byla malá a baštila tuhle dobrotu u babičky, když jsme jako děti vylezly z chladného pokoje zpod péřových peřin do kuchyně. 

Přísady jsou uvedené na klasický velký plech.

Připravte si:
1 hrnek prosáté Bio hladké mouky
1 hrnek prosáté Bio polohrubé mouky
1 hrnek třtinového cukru
1/2 hrnku kokosového oleje
2 vejce
1 vanilkový třtinový cukr
1 prášek do perníku
1 lžička skořice
1 lžíce kakaa
300 ml polotučného mléka


V míse smíchejte všechny ingredience kromě mléka, které přidáváme až nakonec. Mléko vlíváme pomalu a vždy metličkou vmícháme, aby nevznikaly hrudky. Možná budete potřebovat mléka i více než daných 300 ml, možná méně, mně to vyšlo zhruba na něco málo než čtvrt litr :)

Perník docela nabude, takže se nebojte, že byste jej po vlití na plech měli málo. Je možné přidat taky trochu jablek, pak ale vymačkejte šťávu a dejte méně mléka. 

Pečte na 160 stupňů. I tak bude perník za 15-20 minut hotov ☺

Dobrou chuť!

K.


10 komentářů:

  1. Vypadá výborně! Vidím vzadu na jednom z obrázků Mandelmus od Rapunzel? Chutná Vám? Já kupuju Mandel Creme a ten je teda výborný.... Jinak přeju krásný advent....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Je to od firmy Rapunzel, ale tahini. Špatně jsem si ale přečetla etiketu, respektive vzadu na etiketě píšou, že neobsahuje sůl a na obrázku je napsané, že je se solí, nevšimla jsem si toho :(( Takže tohle slané tahini nemám a nevím kam použít :( A taky přeji pěkný advent :)

      Vymazat
    2. Našla jsem recept na ''Petrželkový tahin dip'' k čerstvé zelenině. Vypadá dobře: Tahin, olivový olej, citronová šťáva, podmáslí, stroužek česneku, sůl, pepř, zelená petrželka. :-)

      Vymazat
    3. Děkuji, ještě mě napadlo to dát ke kuřeti, občas se to dělá, musím pohledat něco :D samotné slané mi to vubec nechutná :( fujky :D

      Vymazat
  2. Ahojda Nikki, zkoušela jsem tenhle perníček... Před chvílí vychladl a musela jsem ochutnat, protože je pro návštěvu... abych nedala něco co se mi nepovedlo... Tak dokonalý perník jsem v životě nejdela!!!! JE VÝÝÝÝBORNÝÝÝ!!! Musela jsem ho schovat... Je to na sežrání celého pekáče na posezení... A to jsem neměla polohrubou mouku a nacpala tam všechno možné... řekla jsem si že mandlová mouka je hrubší, tak ji tam bouchnu... pejsek a kočička hadr... a výsledek fantastický!!!! Díky! Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se povedl :) taky ho miluju :) je také zatím nej , co jsem dělala :) ať chutná i návštěvě :)

      Vymazat
    2. Mno čekám hvězdičky a doufám, že si šplhnu (:o

      Vymazat
  3. Vyzkoušela jsem a zamilovala se do něj. Opravdu výtečný. ;) Mouku jsem tedy použila špaldovou, to byla jediná malinká změna ;)

    OdpovědětVymazat