Stir fry s brokolicí, mandarinkami a hroznovým vínem



Tohle bylo jedno z nejlepších jídel, které jsem za poslední dobu dělala. Namísto mandarinky můžete v receptu použít pomeranč. Pokud nemáte rádi hroznové víno nebo je momentálně nesehnatelné, skvěle postačí jakékoli drobné sladkokyselé ovoce - brusinky, třešně, borůvky... jen je tak dlouho neprohřívejte, stačí v jídle pouze nechat prohřát :) Maso určitě nesolte, sojová omáčka postačí. 

Budete potřebovat:

olej
400 g libového vepřového masa
1 lžíce čerstvého zázvoru
2 hrsti růžiček brokolice
1/3 šálku (sladké) sojové omáčky
1 rovná lžíce medu
1 rovná lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 šálek hroznového vína
1 mandarinka
hrst čerstvě nasekané petrželové natě
1/2 šálku kešu ořechů nebo nesolených burských oříšků


Jak na to?

Ve velké pánvi zahřejte olej. Přidejte maso a smažte, dokud nechytne zlatavou barvu po stranách. 
Přendejte z pánve na talíř a dejte stranou.
Pánev dáme zpět na plotnu, přidáme lžíci oleje, pokud je třeba, vhodíme čerstvý zázvor, růžičky brokolice a dalších 5 minut smažíme. Přidáme sojovou omáčku, med, skořici, mletý zázvor a hroznové víno. Promícháme a vhodíme ihned maso. Přivedeme k varu a vaříme, dokud směs krapet nezhoustne a vínové kuličky nezačnou praskat, což je zhruba 5-8 minut. 
Pánev dáme z plotny stranou, přidáme půlměsíčky z mandarinky a nakrájenou petrželovou nať. Zasypeme oříšky, promícháme a podáváme s jasmínovou rýží.

Dobrou chuť :)

K.


Žádné komentáře:

Okomentovat