Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Stir fry s brokolicí, mandarinkami a hroznovým vínem



Tohle bylo jedno z nejlepších jídel, které jsem za poslední dobu dělala. Namísto mandarinky můžete v receptu použít pomeranč. Pokud nemáte rádi hroznové víno nebo je momentálně nesehnatelné, skvěle postačí jakékoli drobné sladkokyselé ovoce - brusinky, třešně, borůvky... jen je tak dlouho neprohřívejte, stačí v jídle pouze nechat prohřát :) Maso určitě nesolte, sojová omáčka postačí. 

Budete potřebovat:

olej
400 g libového vepřového masa
1 lžíce čerstvého zázvoru
2 hrsti růžiček brokolice
1/3 šálku (sladké) sojové omáčky
1 rovná lžíce medu
1 rovná lžička skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 šálek hroznového vína
1 mandarinka
hrst čerstvě nasekané petrželové natě
1/2 šálku kešu ořechů nebo nesolených burských oříšků


Jak na to?

Ve velké pánvi zahřejte olej. Přidejte maso a smažte, dokud nechytne zlatavou barvu po stranách. 
Přendejte z pánve na talíř a dejte stranou.
Pánev dáme zpět na plotnu, přidáme lžíci oleje, pokud je třeba, vhodíme čerstvý zázvor, růžičky brokolice a dalších 5 minut smažíme. Přidáme sojovou omáčku, med, skořici, mletý zázvor a hroznové víno. Promícháme a vhodíme ihned maso. Přivedeme k varu a vaříme, dokud směs krapet nezhoustne a vínové kuličky nezačnou praskat, což je zhruba 5-8 minut. 
Pánev dáme z plotny stranou, přidáme půlměsíčky z mandarinky a nakrájenou petrželovou nať. Zasypeme oříšky, promícháme a podáváme s jasmínovou rýží.

Dobrou chuť :)

K.


Žádné komentáře:

Okomentovat