Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Kuřecí Shawarma s česnekovým dipem a salsou



Pokud máte něco krapet ostřejšího, tohle se vám bude zamlouvat. V opačném případě uberte na ingrediencích, které dělají tento salát poněkud pálivější :)

Budete potřebovat:

na kuře

šťávu z 1/2 citronu
1/4 šálku oleje
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sladké mleté papriky
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky nového koření
špetka skořice
sůl
3 stroužky česneku
500 g kuřecích prsou nakrájené na větší proužky

na salsu

2 menší nakrájená rajčata
1 malou salátovou okurku
1/4 malé červené cibule
1 stroužek česneku
hrst nasekané petrželové natě
1/4 lžičky sušeného oregana
sůl, pepř
šťávu z 1/2 citronu

na dresink

1/2 šálku majonézy
2 lžíce citronové šťávy
sůl
2 stroužky česneku

Jak na to?

Do mikrotenového sáčku dáme nakrájené kuře a vlijeme do něj také všechny ingredience na zálivku. V sáčku pořádně vše promícháme a necháme v lednici marinovat minimálně 1 hodinu. Nejlépe přes noc.

Předehřejeme troubu na 200°C. Plech vysteleme papírem na pečení nebo vystříkáme olejem. Rozprostřeme na něj kuřecí kousky a zhruba 15 minut pečeme. Vyjmeme z trouby a nakrájíme na menší kousky tak akorát do salátu. V míse přikryjeme, ať zůstane maso teplé.

Všechny ingredience na salsu smícháme v míse a dáme stranou. Ingredience na dresink můžeme vhodit do mixéru, aby byl doslova hladký a jemný. Můžeme však tento krok přeskočit a potřebné věci jen smíchat. 

Nyní maso, salsu a dresink smícháme a zasypeme petrželovou natí.

Dobrou chuť :)



1 komentář: