Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Kakaová s tvarohem


Naše nejoblíbenější buchta si již poněkolikáté vyžádala vaši pozornost a já slíbila nejen vám, ale i sobě, že recept na ni uveřejním. Nejde o žádnou novinku, ale o recept, který na internetu hojně koluje, jen má pokaždé jiný název :-) Já jsem ji kdysi našla na Mimibazaru jako "stračatelu", my doma užíváme prostě název kakaová s tvarohem. Vlastně už od dob, kdy jsme ještě žili se synkem s bývalým manželem :) Nebudu to tady nijak prodlužovat. Chcete-li buchtu na celý plech, použijte celou dávku. Já dělávám jen na poloviční plech, takže logicky dělám z dávky poloviční.

Přichystejte si dvě mísy a plech vymažte máslem a vysypte moukou.
Troubu přednastavte na 180C a připravte si světlé a tmavé těsto.

Tmavé těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
2 lžíce kakaa

Všechny suroviny smíchejte do hladké hmoty.

Světlé těsto:
2 měkké tvarohy (vanička, bílo-zelený obal, firma Milko)
1/2 hrnku cukru
3/4 hrnku mléka
1 vanilkový puding (prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce

Všechno smíchejte, nejlépe šlehačem, ale nemusí být.

Než se pustíme do buchty, neodpustím si připomínku k tvarohu. Používejte ten, jež je nahoře napsaný. Zkoušela jsem i jiné, ale jen tento je vskutku takový, že těsto s ním zůstane husté, ne řídké a v buchtě neklesne během pečení až na dno. Míchejte jej přinejlepším zrovna vytáhlé z lednice.

Nyní na plech vlijte tmavé těsto a nechte si opravdu jen maličko na závěrečné "pocákání". Na tmavé těsto opravdu z nepatrné výšky vlijte po všech směrech jemně světlé těsto a nyní tmavým těstem, které jste si odložili, světlé těsto pocákejte, aby se vytvořily flíčky. Již takto můžete dát koláč péct. Já jen někdy "ozdobím" a vytvářím vidličkou nebo druhým koncem lžíce různé vzorce (viz foto).



Dejte péct 20 minut. Koláč je neskutečně vláčný, druhý den se budete oblizovat
ještě víc, protože se proleží :-)

Přeji dobrou chuť ♥

K.

10 komentářů:

  1. Ahoj. Díky za recept, chystám se jej vyzkoušet.. Jen vzhledem k tomu, že jsem takové kuchařské jelítko zatím, bych se ráda zeptala, jak velký plech je myšlen na tu celou dávku :-) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, já i celou dávku dělám do menšího plechu, nemám plech, který zabere místo od kraje trouby po kraj :D takže buchta je pak vyšší, ale stejně dobrá :) když mi dáš chvíli, tak ti ten plech přeměřím (Nebo můžeš udělat i do kulaté formy ;) )

      Vymazat
    2. To nemusíš, tahle odpověď by mohla stačit :-) Taky nemám právě "od kraje ke kraji" jenže vůbec netuším jestli je to plech střední nebo malý, no prostě to vyzkouším a uvidím :-D

      Vymazat
    3. podle mne střední na plnou dávku bude akorát :) sama uvidíš, kolik toho těsta bude a podle toho zhodnotíš :)

      Vymazat
  2. Ahojky. Vcera jsem tuto buchtu upekla a je vyborna! Jen tvaroh jsem dala jednu vanicku zeleny Pilos a jednu kostku tucneho tvarohu (v cervenem alobalu) a povedl se na *1* :-). Recept si ukladam mezi sve oblibene :-). Diky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supr, že se povedlo :) To ani jinak dopadnout nemohlo :)) Taky díky za zpětnou vazbu :)

      Vymazat
    2. Tak jsem ji musela upect znovu, protoze je strasne dobra. A povedla se i s vanickovym mekkym tvarohem z Kauflandu :-)

      Vymazat
    3. hehe, návyková, že? :D U nás vlastně jedničkou, pak hned následuje štrůdl a tvarožník :D

      Vymazat
    4. Návyková... Jdu ji péct do školy pro spolužáky (; Tohle je sázka na jistotu...

      Vymazat