MEMORIES | Prosinec 2015

Tak zase na novém místě. Za veškerým stěhováním je tolik emocí, že to ani nelze popsat, vyslovit... některé věci ani nechcete rozebírat, protože máte pak pocit, že vám to zkracuje život přímo v tom momentu. Jsme opět zpátky tam, odkud jsme se stěhovali, jen v jiném bytě. Další kapitola uzavřena a byt, ve kterém jsem byla vlastně sama a nešťastná, přestože byl nádherný, je konečně zase v rukou majitele. Strašně se mi ulevilo. A pohled na narvané krabice a prázdný byt TADY mne naplňují nadějí, že bude zase všechno fajn. Neměla jsem na to kývnout. Nikdy. 

Jsou ale věci, které člověk pochopí, až vyzkouší úplně všechno. A tak tu teď sedím u štrůdlu, dívám se na hory, všude je klid a celý byt voní po jablkách, i když neustále zakopáváme o krabice, hračky, protože je není kam dát, v rozích jsou porůznu štětce a barvy, lepidla, sádra, tmely a řeknu vám, za poslední dny se ze mne stal skutečný odborník na zlepšování bytu :-) To, co tady bylo předtím, byla jednoduše katastrofa. Peněz moc nebylo, abychom si vylepšili byt, ale i s tím málem se nám podařil skutečně zázrak.

Byt je to skromný, starý, ale pomaličku dostává podobu, kterou jsme si vysnili. Je mi 35 a až prakticky teď si dělám byt tak, abych v něm vydržela, líbilo se mi tady, dělám si věci podle sebe, poličky si můžu přivrtat kam chci a udělat změny na bytě také podle libosti. Dnes jsem si poprvé chtěla zkusit, zda bych zvládla natáhnout lino a koukejme se, proč by ne :-)  A prý že to sama nedokářu! Eliška na něm strávila dobrou hodinu zpíváním a hraním si s kočárkem :D Chtěla jsem vám ji vyfotit, ale byla nahatá, tak to ji nemůžu udělat --- holky se neukazují :-)

Blogy se to za poslední týden naplnilo dárečky a "chlubením" se, co přinesl Ježíšek. U nás to letos bylo velmi skromné, dárky dostaly jen děti. Vánočním dárkem pro nás byla krásná knihovna, kterou jsme si navrhli a nechali udělat, tedy to bylo hlavně přání partnera. Den před Štědrým dnem stála a my si užívali onen pocit skládání knih do poliček. Pocit, který pochopí jen knihomol :)

No a tady jsem byla po hádce s přítelem :-D Našla jsem si tohle video, vzala nůžky do rukou a šla se ostříhat. Bylo mi naprosto jedno, jak to dopadne. Občas prostě jen potřebujete něco udělat...



Výhled dnes z balkónu... prostě nádhera nejnádhernější. Fotku jsem nijak neupravovala, neboť bych to nejspíš úplně zkazila :-)

Mezi svátky jsme si zajeli do Opavy do knihkupectví Knihcentrum. Moc to tam zbožňujeme.
Bylo těžké odtamtud odjet jen se dvěma knihami :))

Tento lak jsem si koupila přímo na tyhle svátky. Krásně vánočně červený. 

Dáváte si předsevzetí do dalšího roku? Já obvykle ano. Loni jsem tak neučinila. Ale letos to zase musím napravit. Protože a jednoduše je pár věcí, kterým bych se chtěla věnovat více a dělat více.

Chtěla bych se více věnovat synkovi, Eliška bere veškerou pozornost a je mi líto, že Martínek občas prostě "musí" počkat, chci to napravit, jak jen to půjde, chtěla bych více háčkovat, chci více číst knihy - často jsem mohla a místo toho dělala věci, co co mohly počkat, chci se opět věnovat józe, hodně, chci více vařit, tedy zkoušet nové recepty a ne si je jen ukládat, chci napsat dvě knihy, jednu o hubnutí, druhou pokračování o Outsiderovi, chci jít chodit běhat občas, nepřehánět, ale vyběhnout, chci měsíc po měsíci pracovat na svém obchůdku a postavit se na vlastní nohy, chci zhubnout nabraných pět kilo a udržet si je aspoň do dalších Vánoc :-D

Nejkrásnější vůně je tehdy, když vám celý byt provoní jablka a skořice. Teď je to nejlepší období. Celý byt voní tak, že mi to dává silný pocit, že jsem doma.

Roztodivné rohlíčky. Naše velmi oblíbené a jednoduché kakaové cukroví.



ZÁVĚREM

Moji nejmilejší čtenáři,

chtěla bych vám tímto příspěvkem poděkovat za to, že jste se za poslední rok za mnou na tento blog vraceli, že jste se mnou sdíleli radosti i strasti, moje chvilky nad knihami, nad cvičením, zdravými recepty a také těmi nepříliš zdravými :-) Chtěla bych poděkovat za to, že ačkoli mne 99,9% z vás nezná osobně, píšete mi krásné věci, podporujete, radíte, smějete se se mnou, když to jde.

Můj rok 2015 byl vcelku úspěšný a krásný, až na posledních šest měsíců, které byly plné zvratů, zjištění, odhalení, krizí, slz, bolesti, nových nádechů a nabírání nových sil a pořád tak dokola...

Nejkrásnější na tom všem je to, že moje děti uplynulý rok zvládly ve zdraví, že se mi můj muž vrátil do země a vrací se každý večer domů, že spolu uleháme v pevném objetí, čteme si spolu, jíme spolu, vaříme spolu, debatujeme, drbeme, smějeme se vtipům... Nejsou všechny věci ideální, ale važme si toho, co máme teď. Nemusí to být věčně. 

Vám všem ostatním přeji co možná nejvíce šťastných chvilek a rozhodnutí po celý rok 2016, přeji vám kopec lásky, horu zdraví, co nejvíce síly v překonávání nejen negativních vlivů kolem vás, ale také ve vás.

Ať je váš vstup do dveří Nového roku co nejčistší ♥


KRISTINA


* * * 


Přečetla jsem:
Americký Sniper | Chris Kyle
Nakresli mi vítr | Eva Urbaníková

Odkazy:
Roztodivné rohlíčky

* * * 

Tomorrow is the first blank
page of a 365-page book.
Write a good one!
- Brad Paisley

Žádné komentáře:

Okomentovat