MEMORIES | Prosinec 2017



Rok 2018 bude pro mnohé z vás průlomový, možná plný životních změn, možná vás čeká nové zaměstnání, nově nalezené já, možná pro vás bude rok 2018 znamenat start do všeho úžasného a tím tak budete moci dát pomyslné sbohem všem těm ne příliš příznivým událostem. které se odehrály v roce uplynulém. Pokud jsem se trefila do černého, pak věřte, že to samé čeká i mne. 

Rok 2017 byl úžasný, přinesl mi spoustu krásných momentů a štěstí, ale také dost krušných a bolestivých chvilek, se kterými budu nyní bojovat. Dost po svém :-) Ale víte co, i když absolutně netuším, co mne čeká, ohromně se na to těším

Rok 2017 jsem završila oficiálním vydáním své knihy, na kterou jsem velmi pyšná, a snad to nebyla kniha první a poslední takto vydaná. Nicméně, posledních pár měsíců cítím nutkavou touhu stáhnout se více do ústraní a více zatočit s mým vlastním životem. S mým já. 

Možná tento příspěvek bude znít trochu posmutněle, ale opak je pravdou. Konec roku 2017 je pro mne ohromně osvěžující, kdy veškeré strachy, obavy a boje konečně opadly. Cítím ohromný nával energie, jako bych prokopla konečně dveře, které byly dlouho zavřené a já se díky nim nemohla hnout z místa. Ani dopředu. Ani dozadu. Jen jsem bezcílně přešlapávala na místě a netušila kudy kam, co dělat, jak všechno, co mne zlobilo, změnit, zapomněla jsem, jak si v určitých věcech dodat kuráž a bojovat za sebe. Něco, jako když se ve vás míchají všechny možné emoce, ale kdyby se vás někdo zeptal, jaké ty emoce jsou, vlastně byste ani nevěděli, co říct, protože cítíte všechno a přesto vůbec nic. Až by na tomhle místě stálo za to říct, že život je občas svině, ale víte co? Neviním život vůbec za nic. Život není nic jinýho, než naprosto dokonalý učitel. Dává vám jednu lekci za druhou a je jen na vás, jak s těmi lekcemi naložíte. 

Já díky nabytým zkušenostem z posledních měsíců jsem se rozhodla vysrat se na všechno :-)
Vysrat se na VŠECHNO. Zbavit se všeho, co mne drželo zpátky, co mne táhlo dolů, zatímco jsem bojovala o místo na slunci. Vždycky jsem si říkala, že se nesmím nikdy vzdát. Nikdy. Že musím bojovat. Že dokud bojuji, tak to nevzdávám. Ale pak mi najednou došlo, že se vlastně nevzdávám, že spíše nastal ten moment, kdy jsem pochopila, že je na čase se na všechno vysrat. To je ohromně osvobozující pocit :-)

Tak tedy... vám všem to nej v roce 2018. Já se zase ozvu. 
Jen teď budu mít plné ruce práce. V mém životě byl strašný bordel a někdo ten nepořádek musí uklidit :) 



2. prosince 2017, 6 hodin ráno, -14°C


Podle názvu by jeden hádal, že jde o jarní odstín :-) Koupila jsem si jej na podzim a nosím teď
v zimě. Je krásnej. Krásně chladnej, příliš nevýraznej, je třeba aspoň dvou nánosů a prd vydrží.
Ale pokud chce člověk jen na chvíli něco pěknýho a někde oslnit, stojí za to :-)










Fotka sněhuláčků jako trapná dekorace v pozadí špaget :D Ok. špagety milujeme, postupem času jsme se je naučili jíst bez sýra a bez kečupu, postačí nám už jen masová směs a jsme spokojeni nadevše :) Masovou směs dělám tuto už roky






Tuhle nádheru jsem dostala od mé maminky. Ona tohle kdysi jako dítě mívala a každoročně se na tohle těšila. Já už si pamatuji pouze zběžně, že to párkrát používala i s námi a pak nic. A teď mi tuhle nádheru přinesla. Po letech se mi všechno vrátilo a nostalgie jak hrom :)



Odkazy:

Přečteno:
Člověk není nikdy úplně šťastný | Anna Gavalda
Sága Stmívání - Oficiální ilustrovaný průvodce | Stephenie Meyer
Dopisy na konec světa | Ava Dellaira

3 komentáře:

  1. Kristinko, taky mám téměř všechny dárky nakoupené, chybí mi dva tři. Pořizuji je za celou familii: " tady máš peníze a něco kup...a taky zabal samozřejmě. Ale letos jsem fakt dobrá, kolem prvního adventu prakticky splněno. P.S. Balea sprcháče jsou naprostá klasika :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tu masovou směs na špagety vyzkouším, špagety bych mohla jíst pořád na kakýkoliv způsob :)
    Značka Balea z DM je moje oblíbená :) a ty ceny jsou super...
    Pejsek je roztomilý ♥ doma máme podobnýho mazlíka -Peggy :)
    Já už dárky tak nějak nakupuju v průběhu celého roku, takže letos je mám už od začátku listopadu všechny zabalené, teď už jen dokupuju maličkosti, když mi něco padne ve městě do oka :)

    OdpovědětVymazat