Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Bramborové lodičky se slaninou a volským okem


Tímto jednoduchým receptem se zavděčíte nejen mužům, ale i sami sobě. Dovolit si jej přichystat mohou i naprostí nováčci ve vaření a rozhodně se povede na výbornou. Na jídle si pochutnají děti, ale i dospělí. U nás tohle bylo jednu dobu skoro neustále na stole :-)

Budete potřebovat:

střední brambory
anglickou slaninu
vejce
sůl
olej
míchaný zeleninový salát

Jak na to?

Střední brambory umyjte a dejte vcelku a bez loupání vařit do slané vody dokud nezměknou. Brambory poté vytáhněte, dejte na plech vyložený pečícím papírem a druhou stranou paličky na maso do brambor pořádně bouchněte. Můžete do nich bouchnout i dlaní, ale pozor, ať se nepopálíte. Rozflákané brambory zakapejte olejem. Můžete ještě dokořenit ještě libovolným kořením, ale nám stačí bohatě sůl. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut. Mezitím si slaninu nakrájejte na kostky a na pánvi osmažte, dokud nepustí většinu tuku. Z vajíček uděláme volská oka a osolíme. Na talíř posléze pokládáme opečené brambory, naplníme díry opečenou slaninou. Přidáme volské oko (já na obrázku posypala ještě pažitkou). Přidejte libovolné množství libovolného zeleninového salátu a podávejte :-)

Kristina

Žádné komentáře:

Okomentovat