Tímto jednoduchým receptem se zavděčíte nejen mužům, ale i sami sobě. Dovolit si jej přichystat mohou i naprostí nováčci ve vaření a rozhodně se povede na výbornou. Na jídle si pochutnají děti, ale i dospělí. U nás tohle bylo jednu dobu skoro neustále na stole :-)
Budete potřebovat:
střední brambory
anglickou slaninu
vejce
sůl
olej
míchaný zeleninový salát
Jak na to?
Střední brambory umyjte a dejte vcelku a bez loupání vařit do slané vody dokud nezměknou. Brambory poté vytáhněte, dejte na plech vyložený pečícím papírem a druhou stranou paličky na maso do brambor pořádně bouchněte. Můžete do nich bouchnout i dlaní, ale pozor, ať se nepopálíte. Rozflákané brambory zakapejte olejem. Můžete ještě dokořenit ještě libovolným kořením, ale nám stačí bohatě sůl. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut. Mezitím si slaninu nakrájejte na kostky a na pánvi osmažte, dokud nepustí většinu tuku. Z vajíček uděláme volská oka a osolíme. Na talíř posléze pokládáme opečené brambory, naplníme díry opečenou slaninou. Přidáme volské oko (já na obrázku posypala ještě pažitkou). Přidejte libovolné množství libovolného zeleninového salátu a podávejte :-)
Kristina
Žádné komentáře:
Okomentovat