Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Proteinový low-carb dezert

 

Tento dezert je skvělý pro všechny, kteří chtějí občas zahřešit. Přitom to chtějí udělat zdravě, s co nejmenším podílem cukru a tuku a s co nejvyšším podílem bílkovin. S tímto dezertem se vám to určitě podaří. Protože je bez mouky, cukru i přidaného tuku. Namísto cukru totiž použijeme náhradní přírodní sladidlo erythritol, který sladí totožně jako cukr, nezanechává žádnou pachuť v ústech a jak jsem již psala, je zcela přírodní a nemá absolutně žádné kalorie, jelikož je pro náš organismus nestravitelný.

Budete potřebovat:

2 vejce (celkem 120 g)
250 g odtučněného tvarohu ve vaničce
140 g 0% řeckého bílého jogurtu
150 g bílého jogurtu
1/2 sklenice erythritolu
150 g drobného ovoce (maliny, borůvky)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Tvaroh, řecký jogurt, bílý jogurt, erythritol a vejce společně vyšlehejte.
Do malé zapékací formy nebo plecháčku dejte pečící papír a na něj vylijte těsto.
Těsto posypte drobným ovocem a dejte péct na 40 minut do trouby.Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak dejte ještě alespoň na hodinu do lednice. 

Dezert si můžete rozdělit na 4 kousky,
z nichž jeden bude mít pouze necelých 160 kcal
a asi 16 g bílkovin! To už je pěkný, ne? 

Dobrou chuť.

Kristina


Před pečením.

1 komentář: