Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Mrkvovo-jablečný koláč


Mrkvovo-jablečný koláč je velmi jednoduchý a rychlý, perfektní jak teplý, tak studený druhý den na snídani. Vydrží strašlivě dlouho! Teda, pokud jej nespořádá rodina, já ho schovala. Můj syn moc buchty nejí, tedy skoro vůbec, ale u této se vždycky oblizuje (když se mu neřekne, že jsou v tom mrkve =) Koláč se díky mrkvi zbarví do oranžova, pak záleží na typu mouky, který použijete, celozrnná mouka tu oranžovou trošku utlumí, jablíčko trošku též. Ale teď už k receptu.

Jak na to?

V míse smícháte 100 g cukru, 3 žloutky, 5 lžic oleje a 5 lžic horké vody. Zamícháme v hladkou kaši, do které přidáme 250 g strouhané mrkve (část můžete nahradit jablky), 250 g polohrubé mouky a půl prášku do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do vymazané formy. Pečeme 30 minut na 180 stupňů. 

Řezy jsou ihned vláčné. V závislosti na sladkosti jablek a mrkve se bude odvíjet i množství cukru. Dle mého by mělo 100 g stačit, ale můžete přidat víc. Nezapomeňte na závěr pocukrovat =)

K. ♥

9 komentářů:

  1. Super recept, pekla jsem a povedlo se :) moc mi chutná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem pekla, dnes uz neni ani pulka plechu...nečekelaja jsem, že to bude tak excelentní buchta..!!

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý recept! vyzkoušela jsem a nemůžu si ho vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Nikki, jak velký sáček PDP používáš? Já mám buď 12g (Dr. Oetker, s vinným kamenem) nebo 12g (Amylon, bezfosfátový). Díky a těším se, až vyzkouším! Pa, Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Dělám často a asi s tím jen tak nepřestanu :D Jediná dobrůtka do které se zamilovala celá má rodina :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ja jsem z toho udelala zdravejsi verzi :) dala jsem spaldovou mouku, sladila medem a taky pecka :)

    OdpovědětVymazat