Mrkvovo-jablečný koláč je velmi jednoduchý a rychlý, perfektní jak teplý, tak studený druhý den na snídani. Vydrží strašlivě dlouho! Teda, pokud jej nespořádá rodina, já ho schovala. Můj syn moc buchty nejí, tedy skoro vůbec, ale u této se vždycky oblizuje (když se mu neřekne, že jsou v tom mrkve =) Koláč se díky mrkvi zbarví do oranžova, pak záleží na typu mouky, který použijete, celozrnná mouka tu oranžovou trošku utlumí, jablíčko trošku též. Ale teď už k receptu.
Jak na to?
V míse smícháte 100 g cukru, 3 žloutky, 5 lžic oleje a 5 lžic horké vody. Zamícháme v hladkou kaši, do které přidáme 250 g strouhané mrkve (část můžete nahradit jablky), 250 g polohrubé mouky a půl prášku do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do vymazané formy. Pečeme 30 minut na 180 stupňů.
Řezy jsou ihned vláčné. V závislosti na sladkosti jablek a mrkve se bude odvíjet i množství cukru. Dle mého by mělo 100 g stačit, ale můžete přidat víc. Nezapomeňte na závěr pocukrovat =)
K. ♥
Super recept, pekla jsem a povedlo se :) moc mi chutná :)
OdpovědětVymazatVčera jsem pekla, dnes uz neni ani pulka plechu...nečekelaja jsem, že to bude tak excelentní buchta..!!
OdpovědětVymazatjsem ráda, že chutnalo :)
OdpovědětVymazatskvělý recept! vyzkoušela jsem a nemůžu si ho vynachválit :)
OdpovědětVymazatMilá Nikki, jak velký sáček PDP používáš? Já mám buď 12g (Dr. Oetker, s vinným kamenem) nebo 12g (Amylon, bezfosfátový). Díky a těším se, až vyzkouším! Pa, Lenka
OdpovědětVymazatA jejda... ten Oetker je 15g...
OdpovědětVymazatLeni, používám 12 g sáček, at se podaří :)
VymazatDělám často a asi s tím jen tak nepřestanu :D Jediná dobrůtka do které se zamilovala celá má rodina :D
OdpovědětVymazatJa jsem z toho udelala zdravejsi verzi :) dala jsem spaldovou mouku, sladila medem a taky pecka :)
OdpovědětVymazat