Množství je psané na dvě osoby, ale záleží spíše na tom, na jaké porce jste zvyklí. .
Ze všeho nejdřív si připravte brambory a kuřecí maso. Já měla kuřecí maso z polévkového vývaru (asi 150 g) a 4 menší brambory nakrájené na malé kostky. Ty uvaříte a vodu slijete. Vesměs je jedno, kolik čeho budete mít, nemusíte přesně odvažovat a přesně měřit velikost brambor :)
V kotlíku zahřejte trošku olivového oleje, přidejte 1 mrkev nakrájenou na dlouhé tenké nudličky, 2 prolisované stroužky česneku a chvíli restujte. Zmírněte plamen a přidejte hotové brambory, natrhané kousky vařeného kuřecího masa a půl plechovky cizrny.
Nyní přidáme koření. Lžičku římského kmínu, 1/2 rovné lžičky pálivé mleté papriky (můžete vynechat, pokud neradi ostré), rovnou lžičku gulášové mleté papriky, větší lžičku sladké mleté papriky, rovnou lžičku kurkumy (klidně i víc), špetku kajenského pepře (můžete nahradit pepřem klasickým, pokud nemáte rádi ostré), zasypte sušenou zeleninkou a nyní přidáte 1 velké rajče nakrájené na větší kostky a pořádně promícháte (můžete použít i ty z plechovky). Celou směs podlijte asi půl hrnkem vody a duste chvíli.
V kotlíku zahřejte trošku olivového oleje, přidejte 1 mrkev nakrájenou na dlouhé tenké nudličky, 2 prolisované stroužky česneku a chvíli restujte. Zmírněte plamen a přidejte hotové brambory, natrhané kousky vařeného kuřecího masa a půl plechovky cizrny.
Nyní přidáme koření. Lžičku římského kmínu, 1/2 rovné lžičky pálivé mleté papriky (můžete vynechat, pokud neradi ostré), rovnou lžičku gulášové mleté papriky, větší lžičku sladké mleté papriky, rovnou lžičku kurkumy (klidně i víc), špetku kajenského pepře (můžete nahradit pepřem klasickým, pokud nemáte rádi ostré), zasypte sušenou zeleninkou a nyní přidáte 1 velké rajče nakrájené na větší kostky a pořádně promícháte (můžete použít i ty z plechovky). Celou směs podlijte asi půl hrnkem vody a duste chvíli.
Až se voda trochu vypaří a trochu zůstane, je správný čas guláš vypnout a nechat odpočinout.
Nezapomeňte dochutit solí, nejlépe himalájskou, která moc příjemně voní a také ozdobit čerstvou petrželkou :-)
Ať chutná stejně jako mně a Mikimu - viz foto v závěru :-)
Nezapomeňte dochutit solí, nejlépe himalájskou, která moc příjemně voní a také ozdobit čerstvou petrželkou :-)
Ať chutná stejně jako mně a Mikimu - viz foto v závěru :-)
K.
S trochou zelené petrželky už to vypadá lépe :-) |
Fotím kvůli světlu na parapetu. Miki se nenechal dvakrát přemlouvat :D |
Nedávno jsem šla tenhle recept na tvůj původní blog a ejhle blog už není. Tak jsem ráda, že jsi ho zkopírovala sem :)
OdpovědětVymazat** oprava - šla jsem ho hledat :)
VymazatPo svém návratu z Dánska určitě vyzkouším! :)
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Určite vyskusam,vyzerá to uzasne, ale bez kuracieho mäsa:) Nikki a akú sušenú zeleninku používaš? Ďakujem za ďalší jednoduchý a skvelý recept:)
OdpovědětVymazatAlrx, používám od babičky sušenou petrželku s libečkem :-) Babička každý rok ve velkém suší a dala tři velké sklenice :D takže spousta peněz ušetřených, protože zrovna sušená nať je dost drahá.
VymazatTo vypadá báječně! Určitě vyzkouším! ;)
OdpovědětVymazatA.
Moc díky za tvoje tipy Týno, super!!!:)
OdpovědětVymazatJežiš, on je fakt naprosto boží! Myslím Mikiho! ♥ (guláš samozřejmě také! :-) )
OdpovědětVymazat:D Díky (za Mikiho, vyřídím pochvalu :D )
VymazatCizrnu miluju, takže určitě vyzkouším. Díky za tip :)
OdpovědětVymazatAhojda Týno, konečně jsem vyzkoušela... Je to opravdu mňamka!!! Příteli také chutnalo (; Ale teda, stydím se... vyzkoušení trvalo minimálně rok (:o Ať se daří! Míša
OdpovědětVymazat