Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Poctivá čočková


Miluju čočku. Jsem asi jediná doma, kdo je schopnej se jí nepřejíst a komu fakticky chutná. Proto jsem si minulý týden udělala hrnec polévky jen sama pro sebe, upekla si k tomu pravý domácí chleba se spoustou semínek (dýně, slunečnice a piniové oříšky) a měla jsem vystaráno na dva dny :-) Čočka je nejen bohatá na "pomalé" sacharidy, ale také na bílkoviny, takže nic špatného. 

Přiznám se, že mám ráda čočkovou polévku pěkně hustou, což je vidět na obrázku a od toho se bude také odvíjet recept. Pokud máte raději řidší, prostě přidejte více vývaru a je to :-) Sami uvidíte, jakou konzistenci bude vaše polévka mít.

Na polévku:

  • Přes noc namočíme 120 g čočky v 250 ml vody
  • Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou menší cibuli a 1 větší mrkev, přidáme na kostičky nakrájené 2 párky (vybírejte kvalitní) a zhruba 2-3 minutky restujeme. 
  • Pak přidáme na kostičky nakrájené 3 větší brambory, utřené 3 stroužky česneku, připravenou čočku i s vodou, ve které jsme ji namáčeli, přidáme 2 lžíce sladké mleté papriky, 2 lžíce worchesterové omáčky, 2 lžíce majoránky a zhruba 5 minut takto vaříme a občas promícháme. 
  • Nyní zalijeme 0,5 litrem masového vývaru, přivedeme k varu a pak stáhneme a takto na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut nebo než nám brambory změknou. 
  • Dochutíme solí (mořskou, himalájskou) a podáváme s pečivem.
Polévku zvládne každý, i začátečník, nedá se na tom nic pokazit. 
Přeji, ať vám chutná stejně jako mně, dělám ji takto už léta :)

K.


3 komentáře:

  1. ach, ta vypadá naprosto úžasně, určitě ji zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj ja milujem cocku tiez, tvoju verziu polievky vyskusam.
    mam jeden recept na zdravu cocku hlavne jedlo- namocenu par hodin cocku 2-3 v horsom pripade staci aj 1hodka, uvaris v malom mnozstve vody do mierne makka, ja to robim v papinaku kde ked zasyci, tak vypnem a necham dojst cca30minut, potom cocku osolis, ocitronujes mierne, prelejes olivacom /trochu viacej/ a posypes vydatne petrzlenovou vnatou, moze ale nemusi byt k tomu vajicko podavame to bez brambor len toto proste sicilske jedlo nizkorozpoctove ale velmi vyzivne mnam ahoj

    OdpovědětVymazat