Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Cheesecake s malinami a bílou čokoládou


Dnes bylo překrásné jarní počasí a já dostala vyloženě chuť připravit nějakou dobrotu, něco typicky jarního až letního a úplně jiného, než jsem doposud pekla. Volba padla na cheesecake, který jsem v životě nedělala. Takže tohle je moje premiéra.

Původní recept jsem převzala z časopisu Food. Já pekla a připravovala bez špetku cukru. V ingrediencích jsem jej ale ponechala, rozhodněte se sami, kolik jej tam dáte. Já jenj zcela vynechala. Původní recept obsahoval naprosto katastrofální množství cukru - takže jsem vynechala celkem jeden hrnek cukru a hrnek čokolády. 


Recept je nenáročný, i když bude vypadat složitě. Jedinou nevýhodou je, že zašpiníte více nádobí... nebo možná taky ne. Možná jsem jen já "umělec" :-) Jak říkám, dělala jsem ho poprvé (a ne naposledy) a pravděpodobně to bude jen chtít systém.

Celý recept se skládá
  • z korpusu
    Budete potřebovat: 1 hrnek rozdrcených BeBe sušenek, 3 lžíce cukru a 1/2 šálku rozpuštěného másla 
  • tvarohové směsi
    Budete potřebovat: 250 polotučného tvarohu, 1/2 hrnku cukru a 3 vejce
  • malinové omáčky
    Budete potřebovat: 250 g (mražených) malin, 2 lžíce cukru, 2 lžičky bramborového škrobu (já měla Solamyl), 120 ml vody
  • čokoládové omáčky
    Budete potřebovat: 1/2 šálku 30% smetany, 100 g bílé čokolády
Vše si postupně připravíme, abychom pak dort jen dali dohromady a pekli.

Připravte si formu s odepínacím dnem. Já měla formu o průměru 20 cm.

1) Korpus: smíchejte, zpracujte a rozprostřete pečlivě prsty po dnu formy. Dejte stranou.

2) Čokoládová omáčka: ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a smetanu a dohladka promíchejte.

3) Zapněte troubu na 165°C.

4) Malinová omáčka: než se čokoláda rozpustí, dejte vodu do nového kastrůlku, přidejte škrob a maliny (část dejte stranou na ozdobu). Vařte zhruba 5 minut, dokud směs nezhoustne. Přepasírujte přes sítko a dejte stranou.

5) Tvarohová směs: v míse smíchejte tvaroh, cukr a po jednom zapracujte vejce. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a metličkou (vidličkou) dobře promíchejte. 

6) Do korpusu nalijte polovinu tvarohové směsi a zakapejte 3 lžícemi malinové omáčky. Vlijte druhou polovinu a znovu dejte 3 lžíce malinové omáčky. Špičkou nože pak vytvořte mramorování.

7) Pečte zhruba 60 minut, dokud tvarohová náplň nezpevní.

8) Nechte vychladnout (nejlépe přes noc), ozdobte malinami a zakapejte na talířku při podávání zbylou omáčkou. Pro mlsné je možné přidat ještě čokoládovou polevu (není třeba).


A teď už vám popřeji dobrou chuť, cheesecake dopadl fantasticky. 
Sami můžete porovnat rozdíl mezi mým výsledkem a výsledkem z časopisu (vpravo).
Jsem ráda, když "dílo" vypadá tak jak má a přibližuje se tomu, co je dáno na obrázku :-)

K. ♥




23 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle :) Já dělám nepečený cheescake, prostě tomu pečenému jsem nikdy nepřišla na chut' :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ho nechat pořádně vychladit... a na nějaký nepečený máš tip? Který ti fakt chutná? :)

      Vymazat
    2. Na nepečený cheescake používám maliny, 2 x balení mascarpone, bílou čokoládu, citron a moučkový cukr.

      Korpus dělám z drcených Bebe sušenek. Potom smíchám všechno mascarpone, dvě lžíce moučkového cukru. Z citrónu nastrouháme trošku kůry - zhruba čajovou lžičku, dáme také do mísy. Poté z citrónu vymakáme všechnu šťávu a nalijeme do směsi. Směs řádně promícháme. V mikrovlné troubě nebo vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a nalijeme do směsi. No a potom už jen přidáme ovoce podle chuti ;) Já dávám maliny,jsou prostě nej :) Ale dělala jsem i jahodový, borůvkový,atp.

      Recept je hrozně jednoduchý a chut' výborná :)

      Vymazat
  2. Vypadá skvěle :-) Já mám cheesecaky taky moc ráda, akorát jsem hodně dlouho žádný nepekla, protože teď potřebuju péct spíš věci, co se dají dobře přenášet v krabičkách :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle je naprosto skvěle kompaktní díky škrobu. Taky jsem myslela, že s ním bude manipulace hrozná, ale vůbec, Normálně jsem ho nakrájela a rukou nabrala ... :)

      Vymazat
    2. Tak to je super, to ho asi brzy vyzkouším :-)

      Vymazat
  3. jůůů, málem jsem si poslintala klávesnici, vypadá luxusně :o) já v létě s oblibou dělám tenhle nepečený http://www.netkucharka.cz/recepty/dorty/rybizovy-dort-bez-peceni1 jen taky dávám míň cukru, jinak je přeslazený, a dávám jakékoli ovoce mám po ruce.. pečený mě hrozně láká, ale jsem na něj trochu líná ;o)

    OdpovědětVymazat
  4. Navnadila jsi mě už včera tou fotkou!! A večer!! Dneska dokoupím sušenky a bílou čokoládu a zítra ho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. supr, dej pak vědět, jak se podařil :)

      Vymazat
    2. Famózní!! Jak ta čokoláda voněla při pečení!! Chutnal celé rodině, a ani bych to nepřislazovala ( nechápu originál :D)) a ten bordel v kuchyni :D

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že jsem nebyla jediná, kdo měl fakt nepořádek v kuchyni :D A taky nechápu originál, protože takhle to bylo akorát :) Jsem ráda, že se povedl a chutnal :)

      Vymazat
  5. Jejda, Kristi, teď jsem dostala tak příšernou chuť, že bych šla hned péct, ale musím se učit :/ Stejně se nebudu moct soustředit a budu na tu dobrotu pořád myslet, tak ho nakonec upeču a nic se nenaučím :D Vypadá báječně, taky mám posledních pár dní jak je teplo už léto a šla bych se nejradši koupat :D A ještě se chci zeptat, cvičíš teď něco nebo děláš jen jogu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :)) Ano, cvičím. Jógu. Na levo v menu je odkaz na yogafix90, doporučuji vyzkoušet, druhý den mne z toho bolí tělo víc než od Zuzky :D

      Vymazat
  6. Díky za inspiraci na vikend☺. Nikki, chtěla jsem se zeptat,jestli na novém blogu najdu ten výborný článek o BM a jeho výpočtu? Na mojetělo byl,tady ho nemůžu najit. Dekuji moc za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš ten článek o metabolismu a jak ho zpětně navrátit, když je zpomalený?

      Vymazat
    2. Ano,byl u toho i výpočet, vysvětlovala jsi to i na prikladu- slečna, věk. ....a pak tam byl dlouhý vzorec.Dekuji

      Vymazat
    3. Mrknu na to, pohledám a když tak to dám zítra do kupy a dám online. Ok? :) Teď už valím do postele, mám v 5 budíček díky jedné potvoře :D

      Vymazat
    4. Jsi zlata. Dekuji a dobrou noc...Ať spí Eliska aspoň do 6😊

      Vymazat
    5. Jarko, nechala jsem články prozatím online na blogu Moje tělo. Tak pořádně scrolluj dolů... jsou tam tři různé články ohledně metabolismu hned pod sebou. Pak z toho asi udělám výcuc pro e-book. Tak zatím takto :))
      PS: nechala mne do 6 ... alelujáááá :D

      Vymazat
    6. Kristi, to je přesne ono:)))Moc ti dekuji. Jsem ráda, že Eliška pochopila....aspoň pro dnešek. ...jak rady maminy spi:))) Ještě jednou díky a hezký den.

      Vymazat
  7. No to je krása, moc se povedl! :) Cheesecake je snad můj nejoblíbenější dezert vůbec, akorát jsem vždy hrozně líná ho péct. A také nechci riskovat, že ho sním na posezení :D

    OdpovědětVymazat
  8. tak toto vyzerá užasne. Hned by som si dala.

    OdpovědětVymazat