Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Tvarohová bábovka


Najít recept na tvarohovou bábovku, který by fungoval, to je nadlidský výkon. Už jsem myslela, že to vzdát a tu bábovku z tvarohu si prostě neupeču. Kdekoli jsem hledala, všude to bylo v komentářích tak půl na půl. Poloviny lidí spokojených, polovina měla bábovku na vyhození. Víme, do jaké poloviny bych patřila já. 

A tak jsem našla dva recepty, u nichž byly vesměs samé kladné reakce. Já si jejich postup a ingredience dala do kupy a vznikla tato chutná kráska, kterou jsme baštili se synkem asi tři dny. 

Inspirací mi byly stránky Vařila myšička kašičku a Kitchenette.


Co jsem potřebovala:

100 g krupice
150 g polohrubé mouky
250 g tvarohu (použila jsem 1,1%)
150 g cukru
100 g rozpuštěného másla
100 ml slunečnicového oleje
4 vejce (žloutky a bílky)
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
kůra z 1 bio citronu
šťáva z 1/2 citronu

Postup: 

Nejdříve vymažeme formu máslem a vysypeme krupicí, 
zbytek krupice nevyhazovat, ale schovat na těsto :) 
Předehřejeme troubu na 170°C.
Rozdělíme vejce a ušleháme z bílků sníh.
Utřete rozpuštěné máslo s tvarohem, žloutky, cukrem a po chvíli přilijeme i olej.
Přidáme po troškách mouku promíchanou s krupicí, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Jakmile směs krásně smícháme nebo prošleháme v robotu,
přidáme kůru z citronu a vymačkáme z půlky šťávu.
Velmi opatrně vmícháme sníh, aby se nerozbil. 
Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 50 minut. 
Bábovku jsem nechala v otevřené a vypnuté troubě "dojít".
Až asi po 15 minutách jsem vytáhla z trouby a nechala zcela 
vychladnout ve formě. Nevytahovat z formy dřív. 

***

Ačkoli jsem zastáncem zdravého životního stylu, jsou věci, přes které nejede vlak a kterých se v žádným případě nechci vzdát. Nedat si už do konce života bábovku? To ani náhodou :) 





6 komentářů:

  1. vyskúšaj niekedy túto, u nás je to veľký hit, recept som rozdala už nepočetnému počtu ľudí :-)
    http://www.apetitonline.cz/recepty/1127-tvarohova-babovka.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, děkuji, tu jsem viděla a ta mne právě odradila... hodně, opravdu hodně lidí bylo zklamaných a oni ten recept v průběhu asi 10x přepsali a přizpůsobili názoru lidí. Přitom podle Apetitu dělám moc ráda, ale když jsem si prošla všechny komentáře, tak jsem to neriskla :/

      Vymazat
    2. aha, moment, tak to není ona :D ta , co mne odradila, měla asi 15 stran komentářů :D tak se moc omlouvám :)

      Vymazat
    3. aj sa mi to zdalo divné, že by mal s touto niekto problém, lebo je fakt TOP :-) a to som čo sa týka pečenia dosť náročná a nechutí mi len tak hocičo :-D ona je inak dosť podobná, ako tvoja, len ten pomer je iný - viac tvarohu a menej krupice/múky. v podstate je takmer rovnaká, ako má na stránke kitchenette...

      Vymazat
    4. Vyzkouším příště ještě jednou , ale dám ještě jednu vaničku tvarohu, uvidíme :)

      Vymazat
  2. skúšala som, príde mi dosť masná a málo sladká :) ale konzistencia je super, nabudúce dám menej oleja a kúsok viac cukru/medu. každopádne dakujem, vdaka tebe som dala tvarohovej bábovke opat sancu :D

    OdpovědětVymazat