Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Kuřecí sekaná


Za poslední týden jsem tuhle sekanou dělala už dvakrát. Kromě mletého vepřového či hovězího
masa jsem na sekanou nikdy jiné nepoužila. A byla to chyba. Protože tahle kuřecí je naprosto
skvělá. Místo kuřecího masa se dá použít také krůtí.

Recept není můj, ale převzala jsem inspiraci z lednového čísla časopisu Food. Trošku si
množství poupravila, výsledek byl přesto natolik famózní, že jsem se přišla podělit :)



Budete potřebovat:

1 lžíci řepkového oleje
1 menší cibuli
1 střední mrkev
100 g šunky (lze částečně nebo zcela nahradit anglickou slaninou)
1 papriku (barvička je na vás)
500 g kuřecích prsou
1 rohlík
100 ml 33% smetany
1 vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička sladké mleté papriky
sůl

Jak na to?

Nejdříve si připravíme směs do sekané. Upřímně, právě tuhle bych mohla jíst jen tak samotně.
Je úplně skvělá :) Na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibulku, papriku, šunku a na hrubo
nastrouhanou mrkev. Po asi 4-5 minutách odstavte a nechte směs trochu vychladnout.

Kuřecí maso namelte, já použila Nutribullet s čepelemi na mletí. Dejte do mísy, přidejte na
malinké kousky natrhaný rohlík, který jste předtím nechali zcela nasát smetanu. Přidejte vejce,
papriku, hořčici a zeleninovou směs. Osolte.


Nyní přichází na řadu pečení, ale ještě před tím byste měli vymazat a vysypat strouhankou
pečící nádobu. Strouhanku do sekané nedávejte. Kuřecí maso bývá dost suché po pečení
a strouhanka by tomu nepomohla. Naopak, namočte si pod tekoucí vodou pořádně ruce
a mokrýma rukama vytvořte ze sekané bochánek. Já si vždy namočila ruce dvakrát. Nebojte
se že to bude příliš mokré, ve finále fakt nebude.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 40 minut nebo dokud nebude vršek
sekané krásně opečený. Po upečení sekanou vytáhněte, velmi, velmi opatrně vyklopte, aby
se vám nepotrhala, je skutečně velmi křehká, i mně se v některých místech trošku lámala,
ale chuťově jí to nic nevzalo. Doporučuji k bramborám nebo i jen tak vychladlou :)

Dobrou chuť.

K.


2 komentáře:

  1. Právě jsem vytáhla z trouby a za mě teda pecka, jen jsem teda dala jsem místo šunky dala moravské maso a přidala česnek, jako už směs z pánve bych snědla celou 😂 za mě vynikající sekaná, moc doporučuji

    OdpovědětVymazat