Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Ovesné jablečné kapsičky


Pokud chcete zdravější verzi klasického štrůdlu, vyzkoušejte tyto kapsy, které jsou zcela bez klasické mouky a bílého cukru. 

Na 5 kousků budete potřebovat:

2 kelímky bílého jogurtu
4 lžíce ovesné mouky (nebo rozmixujte ovesné vločky)
4 lžíce ovesných vloček
2 lžíce medu
1 jablko nakrájené na malé kostičky
vlašské ořechy nebo slunečnice
skořice

Postup:

V misce smíchejte jogurty, ovesnou mouku, ovesné vločky a med. Nechte chvíli odpočinout, aby celá směs trochu zhoustla.

Nyní si na plech dejte pečící papír a lžící navrstvěte 5 placiček. Zasypte střed nakrájenými jablky a ořechy. Nyní na kapsičky dejte další vrstvu jogurtové směsi, aby vznikly na oko krásné bochánky. Opět zasypte jablíčky a ořechy nebo slunečnicemi a posypte skořicí.

Pečte zhruba 20 minut na 175 °C. Podávejte teplé nebo vychlazené :-)

Kristina

Před vložením do trouby.

Po upečení.

5 komentářů:

  1. 2 kelímky jogurtu jsou asi myšleny ty malé, že? Radši se ptám, abych něco nepoto... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Týno tenhle recept je super (: Dělala jsem už asi 4x, a i když bych to zrovna nenazvala náhradou štrůdlu, tak chuťové buňky to perfektně uspokojí. Děkuji za super recept! (;

    OdpovědětVymazat