Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Pečený losos s mangovou salsou


Jednoduchý. Zajímavý. Kontrastní. Lehce stravitelný. Tak takový je tento recept, kterým jsem se
nechala inspirovat na stránce Cooking Classy. Každopádně jsem si - ostatně jako vždy - upravila přípravu rýže a trochu obsah samotné salsy, protože v původním receptu bylo co? Avokádo...  
Kdo mne zná, tak ví. Netřeba plýtvat řádky a vysvětlovat :-D

Celý pokrm se skládá ze tří částí. Z přípravy lososa, z přípravy salsy a rýže. Rýži připravte dle
toho, jak ji máte rádi. Doporučuji osobně jasmínovou nebo basmati. Tento recept si to vyloženě
žádá. Nejdříve si připravte marinádu, pak si udělejte salsu a rýži, než začnete péct lososa

Budete potřebovat:

vařenou rýži
300 g lososa

Marináda na lososa

3 lžíce oleje
2 lžičky limetkové kůry
3 lžíce limetkové šťávy
3 stroužky utřeného česneku
sůl, pepř

Mangová salsa

1 velké zralé mango
hrst kukuřice
1/2 červené papriky
1/2 červené cibule
1 lžička kokosového oleje
1 lžička (olivového) oleje
1 lžička limetkové kůry
1 lžíce limetkové šťávy
sušená nebo čerstvá petrželka
špetka (růžové himalájské) soli

Jak na to?

Smíchejte všechny ingredience na marinádu a obalte v ní lososa. Prvních 15 minut nechte marinovat
jednu stranu, po dané době lososa otočte a marinujte i z druhé strany taktéž minimálně 15 minut.

Mezitím si připravte salsu. V míse smíchejte kukuřici, na malé kostičky nakrájené mango, červenou
papriku a na drobno nakrájenou červenou cibuli. Přidejte oleje, limetkovou šťávu a kůru, petrželku
a jemně osolte. Promíchejte a dejte stranou, aby se chutě promísily mezi sebou.

Dejte vařit rýži. Pokud ji máte v tuto chvíli již připravenou, vezměte marinovaného lososa a z obou
stran jej na pánvičce opečte s veškerou marinádou. Můžete přidat lžíci oleje přímo na pánev.

Na talíř následně dejte rýži, lososa a mangovou salsu. Ozdobte plátky limetky a podávejte.

Tip: do salsy vymačkejte šťávu z pomeranče. 

Doufám, že vám bude chutnat stejně jako mně. Kontrast mezi limetkovým lososem a sladkým
mangem v salse je naprosto dokonalý :-)

Dobrou chuť.

Kristina ♡


Žádné komentáře:

Okomentovat