Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Meruňkový piškot s bílkovou peřinkou


Tento recept jsem našla na italských stránkách jedné kuchařky a trvalo mi pěknou chvíli pochopit z Google překladače, jaké ingredience jsou třeba a hlavně jakým postupem se dobrat k výsledku. Nebyla jsem sto pochopit, o co jde =D Naštěstí měl recept i nějaké obrázky z postupu, takže jsem si ve většině domýšlela, co se na fotkách zrovna děje a nakonec z toho vylezla strašně dobrá piškotová buchta s meruňkami a bílkovou polevou =) Dělala jsem již dvakrát a určitě mám jednu radu. Snažte se docílit toho, aby bylo piškotové těsto po nalití na plech co nejtenčí. On ten piškot pěkně nakyne a když je příliš vysoký, není to zkrátka ono =) Když je nízký, je famózní =)


Co budete potřebovat:

Na těsto

50 g cukru
90 g másla
90 g hladké mouky (může být i bezlepková)
50 g bramborového škrobu
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 vejce

Na bílkovou peřinku

1 vejce
50 g cukru
2 lžíce moučkového cukru
35 g bramborového škrobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C.
V misce vyšlehejte máslo s cukrem.
Přisypte mouku, škrob, prášek do pečiva, vejce a vyšlehejte těsto.
Těsto nebude tekuté, ale v podstatě tužší, nezalekněte se a pěkně jej rozprostřete vařečkou
po celé délce plechu, který jste vystlali pečícím papírem.
Půlky meruněk vystelte celý povrch těsta.
Dejte péct na 10-15 minut.

Během pečení si připravíme bílkovou peřinku.
Ušleháme sníh z bílku. Až bude pevný, zašleháme do něj cukry.
Pak špachtlí jemně vmícháme škrob a žloutek.
Vytáhneme buchtu, která již chytla jemně zlatavý nádech a polijeme jej bílkovou směsí.
Rozprostřeme rovnoměrně po celém koláči.
Dáme opět do trouby na 10 minut. 
Poté vyjmeme, necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme.

Dobrou chuť :)

Kristina

PS: Na fotce níže jsem pekla pouze z poloviční porce do zapékací mísy 25x25 cm.


Žádné komentáře:

Okomentovat