Kynuté tvarohové rohlíčky


Tyhle kynuté knedlíčky si zamilovali kluci doma. Slehla se po nich zem v podstatě okamžitě. Měla jsem tento recept roky uložený, ale nikdy se mi do nich moc nechtělo... všechno to vykrajování a motání. Ale k mému překvapení to byla otázka snad jen pěti minut, šlo to rychle a vůbec to nebylo tak pracné, jak jsem se obávala. Navíc jsou opravdu neskutečně luxusní :)

Budete potřebovat:

250 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
150 ml polotučného mléka
15 g droždí
50 g másla
2 žloutky
špetka soli
2 lžíce oleje
1 lžička citronové kůry
1 vejce na potření

na náplň

150 g polotučného tvarohu
50 g krupicového cukru
1 lžíce vanilkového pudinku


Jak na to?

Dejte mléko do kastrůlku a zahřejte. 
Droždí rozdrobte do misky, přidejte lžíci cukru a mouky z celkového množství.
Zalijte polovinou mléka. Zamíchejte.
Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Do zbylého mléka dejte máslo a nechte ho rozpustit.
Přidejte žloutky a hned smíchejte. 
Do mísy nasypeme zbytek mouky a cukru a špetku soli.
Postupně zapracujeme teplé mléko s máslem a žloutky a kvásek.
Přidáme olej a citronovou kůru.
Vypracujeme hladké těsto a necháme asi 30 minut kynout.
Připravíme si tvarohovou náplň. 
Vykynuté těsto rozválíme do kruhu a rozkrájíme na 12 stejných výsečí.
Na širší část každé výseče dáme tvarohovou náplň.
Pal každý díl zarolujeme tak, aby vznikl rohlíček s náplní uvnitř.
Naskládáme rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vejcem.
Necháme ještě dalších 30 minut kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Necháme vychladnout a zasypeme moučkovým cukrem.



Dobrou chuť :)

K.


Žádné komentáře:

Okomentovat