Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Kynuté tvarohové rohlíčky


Tyhle kynuté knedlíčky si zamilovali kluci doma. Slehla se po nich zem v podstatě okamžitě. Měla jsem tento recept roky uložený, ale nikdy se mi do nich moc nechtělo... všechno to vykrajování a motání. Ale k mému překvapení to byla otázka snad jen pěti minut, šlo to rychle a vůbec to nebylo tak pracné, jak jsem se obávala. Navíc jsou opravdu neskutečně luxusní :)

Budete potřebovat:

250 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
150 ml polotučného mléka
15 g droždí
50 g másla
2 žloutky
špetka soli
2 lžíce oleje
1 lžička citronové kůry
1 vejce na potření

na náplň

150 g polotučného tvarohu
50 g krupicového cukru
1 lžíce vanilkového pudinku


Jak na to?

Dejte mléko do kastrůlku a zahřejte. 
Droždí rozdrobte do misky, přidejte lžíci cukru a mouky z celkového množství.
Zalijte polovinou mléka. Zamíchejte.
Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Do zbylého mléka dejte máslo a nechte ho rozpustit.
Přidejte žloutky a hned smíchejte. 
Do mísy nasypeme zbytek mouky a cukru a špetku soli.
Postupně zapracujeme teplé mléko s máslem a žloutky a kvásek.
Přidáme olej a citronovou kůru.
Vypracujeme hladké těsto a necháme asi 30 minut kynout.
Připravíme si tvarohovou náplň. 
Vykynuté těsto rozválíme do kruhu a rozkrájíme na 12 stejných výsečí.
Na širší část každé výseče dáme tvarohovou náplň.
Pal každý díl zarolujeme tak, aby vznikl rohlíček s náplní uvnitř.
Naskládáme rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vejcem.
Necháme ještě dalších 30 minut kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Necháme vychladnout a zasypeme moučkovým cukrem.



Dobrou chuť :)

K.


Žádné komentáře:

Okomentovat