Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Pečená rýže s medovým kuřetem


Musím se přiznat, že když jsem tuhle baštu dělala potřetí za poslední dva týdny, říkala jsem si, jestli to už nepřeháním a nepůjde to klukům na nervy. Jenže oni se společně se mnou do tohoto jídla naprosto zamilovali. Ono totiž rýže pečená v troubě je naprosto bezkonkurenční. A ve spojitosti s medem a tymiánem se budete olizovat až za ušima. 

Budete potřebovat:

6-8 kuřecích horních stehen i s kůží
sůl, pepř
olej

na omáčku

2 lžíce utřeného česneku
1/3 šálku medu
1/4 šálku vody
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce mletého zázvoru

na rýži

1 lžíce másla
1 cibule
1 lžička tymiánu
1 šálek nevařené basmati rýže
2 šálky kuřecího vývaru
sůl na dochucení, pokud je vývar bez soli


Jak na to?

Předehřejeme troubu na 180 °C.
Stehna po obou stranách osolíme a opepříme a na oleji z obou stran po 4-5 minutách osmažíme. Kuře dáme stranou a ve stejné pánvi uděláme nyní omáčku. Minutku osmažíme česnek, přidáme med, vodu, zázvor a sojovou omáčku. Vaříme na mírný plamen, dokud se nám část tekutiny nevyvaří a směs mírně nezhoustne 
(zhruba 5-8 minut). Do hrnce dáme máslo, cibuli a minutku smažíme. Přidáme nevařenou rýži, tymián a opět minutku povaříme za stálého míchání. Přidáme vývar (případně dochutíme solí), smícháme a vlijeme do pekáče. (Nic nevaříme. Práci za nás udělá trouba.) Na rýži navrstvíme kuřecí stehna (kůží nahoru), zakryjeme alobalem a dáme péct na 40 minut. Na posledních 5-10 minut sundáme alobal a stehna přelijeme omáčkou. Už znovu nepřikrýváme. Omáčkou nešetřím ani maso, ani rýži. Použiji všechno :)

Dobrou chuť!!

Kristina

4 komentáře:

  1. Bylo v neděli k obědu. Druhá půlka v pondělí. Manžel se olizoval až za ušima :) Užírala jsem i vychladlé...
    Veliká dobrůtka!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak konečně (to už je půl roku?!?) vyzkoušeno a sklidilo veliký úspěch. Jen jsem viděla kombinaci med, česnek, zázvor a kuře, tak to nemohlo dopadnout jinak než na jedničku. Děkuji za další super recept Týno (:

    OdpovědětVymazat