Přítelovy děti nemají rády karbanátky a pro mne to je přímo naprosto typické rodinné jídlo na víkend. Dodnes jsem byla zvyklá dělat karbanátky obalované ve strouhance, ale už je budu dělat jen takto. Brambory na másle jsou v kombinaci naprosto báječné!
Budete potřebovat:
600 g mletého masa
1 vejce
1 nadrobno nakrájenou cibuli
3 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
1/2 lžíce majoránky
1 lžička koření na mleté maso
strouhanku na zahuštění
sůl, olej
brambory
máslo
čerstvá petrželka
Jak na to?
V míse (kromě soli a oleje) vše smíchejte. Podle chuti dosolte a vytvarujte bochánky.
Karbanátky smažte ve vyšší vrstvě oleje. Hotové nechejte okapat.
Mezitím oloupané brambory vhoďte do osolené vody a uvařte doměkka.
Poté nechte okapat a na másle v pánvi ze všech stran chvíli opékejte.
Zasypte čerstvou petrželkou. Podávejte s okurkovým salátem.
Dobrou chuť.
Kristina
Žádné komentáře:
Okomentovat