Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Jemné kuřecí kari


Namísto kuřecího masa můžete použít krůtí, které k tomuto receptu asi více sedí. Jídlo hodně připomíná indické máslové kuře, které je mým favoritem. Má specifickou chuť, takže asi nebude pro každého, Kdo má ale rád orientální a nevšední jídlo, bude tohle zcela zásah do černého :)

Budete potřebovat:

1,5 lžíce másla
1 nadrobno nakrájenou cibuli
2 stroužky česneku
1/2 lžičky čerstvého zázvoru jemně nastrouhaného
2 lžičky koření garam masala
1 lžička kari koření
400 ml kokosového mléka
140 g rajského protlaku
500 g kuřecího/krůtího masa na proužky
2 hrsti baby špenátu nebo 2 kostky mraženého

Jak na to?

V pánvi rozehřejeme máslo a 2 minuty na něm opékáme cibuli.
Přidáme česnek, zázvor, kari i garam masala a další 2 minuty pražíme a mícháme. 
Přilijeme kokosové mléko, protlak a prošleháme.
Vhodíme kuřecí kousky a 15 minut vaříme.
Přidáme špenát (pokud byl mražený, tak povolený) a ještě pár minut vaříme.
Podáváme s basmati či jasmínovou rýží. 

Dobrou chuť :)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat