Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Dvoubarevné ořechové rohlíčky

Rohlíčky budou skvělé, i když je připravíte dva týdny před Vánocemi, i jeden den. Samozřejmě, že více dnů odpočinku bude rohlíčkům svědčit více, ale dá se jakkoli. Patříte-li spíše mezi ty, kteří nemají rádi plněné cukroví a raději se spokojí s něčím, co se jen v cukru obalí, tohle bude to pravé ořechové. A ano, rohlíčky obsahují ořechy. Jsou tak dosti podobné vanilkovým, zde však dáváme větší podíl mletých ořechů a také kakao.

Budete potřebovat:

200 g hladké mouky
100 g mletých vlašských ořechů
200 g změklého másla
80 g cukru moučka
2 žloutky
1 lžička citronové kůry
1-2 lžíce kakaa
moučkový cukr s vanilkou na obalení

Jak na to?

Zpracujeme těsto z mouky, ořechů, másla, cukru, žloutků a citronové kůry.
Těsto rozdělíme poté na poloviny a do jedné poloviny zapracujeme kakao. 
Obě části posléze necháme minimálně hodinu vychladit v lednici.
Po vytažení z těst vyválíme tenké válečky, zamotáme do sebe a lehce poválíme,
aby se těsta spojila. Zbytečně moc proces rozválení nepřeháníme. Stačí, aby vzniklo
mramorování. Nyní budeme tvarovat rohlíčky a vyskládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut. Ještě teplé je opatrně obalíme 
v moučkovém cukru s vanilkou.




Inspirováno časopisem Gourmet (12/2021, str.50)

Žádné komentáře:

Okomentovat