Dvoubarevné ořechové rohlíčky

Rohlíčky budou skvělé, i když je připravíte dva týdny před Vánocemi, i jeden den. Samozřejmě, že více dnů odpočinku bude rohlíčkům svědčit více, ale dá se jakkoli. Patříte-li spíše mezi ty, kteří nemají rádi plněné cukroví a raději se spokojí s něčím, co se jen v cukru obalí, tohle bude to pravé ořechové. A ano, rohlíčky obsahují ořechy. Jsou tak dosti podobné vanilkovým, zde však dáváme větší podíl mletých ořechů a také kakao.

Budete potřebovat:

200 g hladké mouky
100 g mletých vlašských ořechů
200 g změklého másla
80 g cukru moučka
2 žloutky
1 lžička citronové kůry
1-2 lžíce kakaa
moučkový cukr s vanilkou na obalení

Jak na to?

Zpracujeme těsto z mouky, ořechů, másla, cukru, žloutků a citronové kůry.
Těsto rozdělíme poté na poloviny a do jedné poloviny zapracujeme kakao. 
Obě části posléze necháme minimálně hodinu vychladit v lednici.
Po vytažení z těst vyválíme tenké válečky, zamotáme do sebe a lehce poválíme,
aby se těsta spojila. Zbytečně moc proces rozválení nepřeháníme. Stačí, aby vzniklo
mramorování. Nyní budeme tvarovat rohlíčky a vyskládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut. Ještě teplé je opatrně obalíme 
v moučkovém cukru s vanilkou.




Inspirováno časopisem Gourmet (12/2021, str.50)

Žádné komentáře:

Okomentovat