Miluji hustou česnečku. Se spoustou opečeného chleba, s bramborami, silnou a pokud je doma i tučný sýr na strouhání, je to dokonalost. Mrkněte níže na recept, jak ji doma dělám. Jedna velká rada - dejte si tu práci a opravdu použijte k opečení kousků chleba sádlo! Když vám pár kousků zbude, budete to křoupat u televize namísto bramborových čipsů :-)
Budete potřebovat:
3 velké brambory
6-7 stroužků česneku
1 litr vývaru
1 lžíce sušené majoránky
1 lžíce oleje
sádlo
starší chleba (zhruba 3 krajíce)
Jak na to?
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Uvařte je do poloměkka v mírně slané vodě a pak zceďte.
Do dalšího hrnce dejte litr vody a hovězí bujón nebo litr vývaru, přidejte prolisovaný česnek a přiveďte k varu. Přidejte brambory a vařte, dokud zcela nezměknou. Přisypte majoránku a lžíci oleje.
Na sádle osmažte kousky chleba nakrájený na kostky. Polévku naservírujte do talířů nebo hlubokých misek, dochuťte solí a přidejte opečený chléb.
Můj tip: máte-li v lednici kousek tučného sýra, nastrouhejte si jej do polévky :-)
Dobrou chuť. K.
That looks delicous!
OdpovědětVymazat