Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Česnečka s pečenými kousky chleba na sádle


Miluji hustou česnečku. Se spoustou opečeného chleba, s bramborami, silnou a pokud je doma i tučný sýr na strouhání, je to dokonalost. Mrkněte níže na recept, jak ji doma dělám. Jedna velká rada - dejte si tu práci a opravdu použijte k opečení kousků chleba sádlo! Když vám pár kousků zbude, budete to křoupat u televize namísto bramborových čipsů :-)

Budete potřebovat:

3 velké brambory
6-7 stroužků česneku
1 litr vývaru
1 lžíce sušené majoránky
1 lžíce oleje
sádlo
starší chleba (zhruba 3 krajíce)

Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Uvařte je do poloměkka v mírně slané vodě a pak zceďte.
Do dalšího hrnce dejte litr vody a hovězí bujón nebo litr vývaru, přidejte prolisovaný česnek a přiveďte k varu. Přidejte brambory a vařte, dokud zcela nezměknou. Přisypte majoránku a lžíci oleje.
Na sádle osmažte kousky chleba nakrájený na kostky. Polévku naservírujte do talířů nebo hlubokých misek, dochuťte solí a přidejte opečený chléb. 

Můj tip: máte-li v lednici kousek tučného sýra, nastrouhejte si jej do polévky :-) 

Dobrou chuť. K.



1 komentář: