MEMORIES | Únor 2023


Soustředění street dance. Hoooodně dlouho do noci :D Tam někde je i Eliška.

***

Jaký byl únor u vás? Já tedy asi ani nepostřehla, že nějaký byl. Většinou je v únoru neskutečná zima a mráz a celý měsíc, ačkoli je nejkratší, se neskutečně táhne. Ale ne letos. Tentokrát pro mne prosvištěl jak rychlík.
  • únorový měsíc se nesl ve znamení příprav na svatbu. Dávali jsme s mužem dohromady svatební menu, nakoupila jsem spoustu věcí okolo (výzdoba aut, šaty pro nás pro všechny, různé doplňky),
  • mezi tím vším jsem ale shlédla spoustu filmů, tedy hlavně "marvelovky", protože je mým cílem letos sjet to celé,
  • proto jsem tento měsíc nepřečetla vůbec žádnou knihu,
  • dcerka se zúčastnila svého prvního soustředění přes noc, konkrétně v kroužku, do kterého nově chodí (street dance),
  • koupila jsem troje svatební šaty, protože byly totálně za hubičku, tak ať mám z čeho vybírat, budoucí muž to neví a taky vědět nebude, je to jasný, doufám :D
  • koupila jsem si poprvé v životě diář od Kreativ. Celý život si dělám vlastní a začala jsem s ním i letos, ale nakonec se mi na fotkách obsah tak strašně líbil, že jsem si jej taky za pár korun pořídila. Je úžasný a ten z kraje roku jsem hned do nového přepsala :)
  • na mém rajónu v práci bylo celý měsíc tolik sněhu, že mne to skoro zničilo. Psychicky. Jezdit v kalamitách a po horských oblastech není žádný med. Ale když to někomu vyprávím, nikdo to nechápu. Vidím to v těch obličejích. Přesto by to nikdo nechtěl jezdit. Zajímavý :) Ono se ve městě po posolených cestách prostě jezdí dobře :) A taky rychleji. Asi ani nespočítám, kolikrát jsem za tuto zimu zapadla. A ne někam do příkopy. Ale na normální cestě. Průser všech průserů je to, že tím, že nejste v příliš obydlených oblastech, skoro nikdo vám nepomůže, nikdo si vás nevšimne, protože nikde nikdo není. Tak snad už máme zimu za sebou.
  • objevila jsem Spotify, láska :)
  • přesadila jsem všechny pokojové kytky a rostliny v bytě, většina to přežila, ale pár z nich to nedalo.. ostatně, asi jsem ani nečekal a něco jinýho :D
  • a taky piju spoustu čajů, pořád a každý den,
  • a zase jsem se zamilovala do přerušovaného půstu. Když jsem viděla tohle video, tak mne to zase nabudilo do něj jít, protože si moc dobře pamatuji, jak skvěle jsem se u toho cítila. 

Pro Elišku na tancování. GATE

Loni chodila Eliška na hodiny sportovní gymnastiky. Ohromně jí to slušelo. Ten drdůlek, trikot, stuha, švihadlo... ze začátku ji to velmi bavilo. Byla mezi holkami, líbilo se jí, když společně s trenérkou nacvičily nějakou sestavu. Ale postupně jsem si při čekání na Elišku všímala, že ji to přestává bavit. Chyběla ji volnost při pohybu. Cítila se veselá a smála se pouze když měli volnější blok, ve kterém hráli třeba na honěnou, když si na písničky mohly zkoušet svoje věci. Viděla jsem, jak při určitých chvílích měla potřebu hopsat a poskakovat, jenže se po ní chtěl v ten moment pravý opak. 
Eliška je živel. Totální. Nevydrží bez pohybu. I když povídá, musí u toho pochodovat na místě, skákat po jedné noze, nebo si tu druhou nohu držet v ruce, neustále se hýbe u čehokoli.... a já jsem pochopila, že ačkoli je moderní gymnastika krásná, není to ono. Letos jsem hledala a hledala, jakou vhodnou alternativu bych pro ni našla. Podařilo se. V únoru jsme zavítaly na zkoušku na trénink street dance. Nic jsme si od toho neslibovaly, ale Eliška se zamilovala na první pokus. Hned si našla kamarádky, ihned se ztotožnila se zrcadlem a hlavně našla volnost v pohybu, po kterém tak toužila a který potřebovala. Žádná svázanost, jen úsměv a čistá radost.

No a letos poprvé soustředění. Přes noc. Je to její první taková zkušenost a nemohla se dočkat. Obětovala dokonce i možnost být doma s dětmi od Jirky, které k nám na víkend přišly. Já na rychlovku kupovala spacák na Vinted, aby mohla zůstat až do zítřejšího oběda. Soustředění totiž probíhá na základní škole :-) 



Eliška se spacákem. Zadržuje smích, protože chvíli předtím vyčelila okno, když se dívala ven.
Neodhadla, že je dvojitě prosklené :-D


Trenérka poslala fotku, jak děti spinkají :) 


Video je z druhého tréninku. Šlo o volné tancování :-)


Hotovo. Ve finále to nebylo tak těžké, jak se zdá. Protože svým způsobem víte, kam který barevný kousek bude zhruba patřit. Oranžovou určitě nedáte tam, kde zrovna stavíte zelenou a díky odstínům každé barvy můžete i snadno odhadovat dané umístění. Ale ta růžová!!!! Ta byla extrémně náročná, protože jsme z ní měli doslova motáka hlavy. Po pár minutách člověk přestane ty odstíny vnímat a všechny mu začnou splývat. Fakt nejde vidět rozdíl. Po 20 minutách si i syn začal mnout spánky, mrkal po bílých stěnách a držel si hlavu, protože z toho má člověk fakt halušky. Je zajímavé, jak nějaká barva dokáže ovládat dění v mozku. Určitě se není čeho bát. Náročnost průměrná. 




Luštěninový mix, mrkev, česnek, brambory a šunka jako základ pro polévku!






Nejlepší recept na bábovku, jaký jsem kdy zkoušela!


Zapečené brambory se slaninou, hráškem a sýrem. MILUJU!!!!


Vařila jsem podle ChefKoudy. Recept už nedohledám, ale bylo to zajímavé. Muž byl vyloženě nadšený :)





Tady jsem to ještě chytla.


Tady už ne :D Celé ráno jsem na to myslela. Chyběly mi dva kilometry.... a pak jsem to přejela :D








Nové legínky. Skvělý materiál. Nechtěla to sundat. GATE





Mám místo komory/špajzky/spíže takový koutek. Kupodivu jej neustále udržuji takhle úhledný. V podstatě to jde samo. I když sjem si myslela, že s tím budu bojovat. Ale nejde to rozbordelařit :)



Tracklist:
Zela Day - Sweet Ophelia
Lupus Nocte, Zorro - Someone New
Julia Carbalaj - Iĺl Be Ok (If You Stay)
Craig Reever, Andy Delos Santos - You Light Me Up
Soleil - Rise Up Now
Flux -Vortex - Spin For Me

Viděla jsem:
Captain America: Občanská válka 
The Avengers 
Avengers: Age of Ultron 
Strážci Galaxie 
Captain America: Návrat prvního Avengera 
Iron Man 3 
Thor: Temný svět 
Captain America: První Avenger 
Thor 

2 komentáře:

  1. Enjoyed reading your post. Fun photos! I would not want to drive in snow and ice in the mountains. That puzzle, wow. Lots of marvel movies there, my favorites are probably The Guardians of the Galaxy, Dr. Strange, and Shang-Chi (a later one) but most all are good. Hope you have a wonderful March!

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla jsem napsat, že to puzzle mi přijde hrozně složité, ale sama to vyvracíš..vše není takové, jak se na první pohled zdá. :D :) Jinak ty fotky jídel, mňam, zas mám novou inspiraci co vařit. :D :))

    OdpovědětVymazat