Chutné i nechutné střípky o jídle


Taky se občas divíte, co někteří z vašich přátel dokážou sníst? Možná je to ale i naopak. Lidé okolo vás nechápou, jak to či ono dáte do pusy? Mám také pár věcí, které mi utkvěly v paměti o tom, co všechno jsou schopni zkonzumovat mí přátelé, nebo taky já Berte tento příspěvek jako oddychový a bavte se! A třeba napište komentář, jak to máte vy. Taky máte nějakou zvláštní kombinaci jídel, kterou milujete a ostatní se diví? Sem s tím! 

  1. Já, například, miluji osolenou vánočku s máslem. Komukoli to řeknu, tak nechápe. Naučil mě to tak můj tatínek, který prostě jednoho dne řekl, ať si to zkrátka zkusím osolit. Že je to tak výborný! Od té doby to nejím jinak. Dokonce jsem tohle doporučení předala a když jsem naposledy viděla jednu z mých kamarádek, řekla mi, že už vánočku nesní jinak, než s máslem a solí :-D A ostatně můj syn taky ne! Vyžaduje ji přímo takto.
  2. Nesnáším vrstvy másla na pečivu, prakticky pečivo máslem jen neznatelně potírám.  Moje maminka je zase neskutečný spotřebitel másla a dává si velkou vrstvu a nebo i pod paštiku na chleba. Pro mne naprosto odporné. Máslo a paštika. Co vy? :-D
  3. Kdo taky nechápe, jak může někdo jíst krupicovou kaši zamíchanou s kakaem? Jakmile to zamícháš, vypadá to, jako by to už někdo měl :-D Nemám pravdu? Prostě od kraje nabíráš a případně zase dosypeš :-D
  4. Mám kamarádku a ta miluje bramboráky s kečupem. Jiná kamarádka si kečup zase míchá s rýží... Och!
  5. Můj bývalý manžel si k bramborové kaši dával tatarku a já z toho mám dodnes zimnici na těle. Tatarku max k bramborám, že jo?
  6. Do bramborovýho salátu zásadně majonézu. Ne tatarku! Majonézu :-D
  7. Znám člověka, co smažil na pánvi paštiku a vejce. Dohromady. Smíchal to dohromady!!! Je něco víc strašnějšího? Kdybych to neviděla na vlastní oči, asi bych nikdy nevěřila, že existuje někdo, kdo tohle spáchá :-D
  8. Taky znáte lidi, co nesnáší rajčata, ale rajskou omáčku i polévku sní? Nebo nesnáší brokolici, ale brokolicovou polévku by mohl kdykoli? Taky milujete játrové knedlíčky v polévce, ale nesnášíte játra? Milujete kávovou zmrzlinu, ale dát si doušek kávy neexistuje? :-D
  9. Moje kamarádka nemá ráda zavařené okurky, ale ten lák z toho pije pokaždé, když někdo okurky otevře :-D Už je tím tak proslulá, že když jde někam na oslavu, nechává se ji po okurkách sklenice s lákem v lednici :-D Speciálně pro ni!
  10. Když jsem byla těhotná, stála jsem před lednicí a nastříkala si šlehačku přímo na sterilovanou okurku. Nepřišlo mi to divný, dokud mne na to neupozornil (kdysi) manžel :-D Že to je tedy fakt ujetý!
  11. Nevypiji za boha ani lok mléka, nedostanu to přes krk, měla bych žaludeční reflex, ale jakmile mi mléko rozmixujete s čerstvým ovocem, mohla bych toho litry!
  12. Tatarka k těstovinám? Co to sakra...?
  13. Čaj s mlékem... Kriste, drž můj žaludek na místě! Pamatuji si, jak jsem seděla u stolečku ve školce a nesměla odejít, dokud to nevypiju. Trvalo mi to věčnost. Pak jsem to exla a než jsem se zvedla ze židličky, učitelkám jsem to tam vymalovala!
  14. Sestra mýho manžela jedla jako malá chléb s máslem a krystalovým cukrem.
  15. Nesnáším marmeládu v buchtách. V palačinkách mi nevadí, ale necpěte, prosím, do buchet, koláčů a dortů marmelády!!!!!! Takovej dobrej perník a makovec prodávají u nás v pekárně. No, hegeš největší, pomažou to marmoškou!

A jak jste na tom vy? Jaké kombinace jídel nechápete třeba u svých blízkých? Co máte rádi a z čeho se vám zvedá žaludek? Pochlubte se. Pobavte mě :D


KRISTINA

PS: Nezapomeňte na tu vánočku s máslem a osolte si ji! A pak mi dejte vědět :-)


(aktualizováno, původní článek  z 16. ledna 2016)

Žádné komentáře:

Okomentovat