Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Celozrnný jablečný koláč


Vyšmátrala jsem pár starých receptů a mezi nimi našla tento skvost. Na pohled mdlý a nezáživný koláč v sobě skrývá chuťový mix jablíček a skořice. Je neskutečně vláčný a hlavně zdravý, takže v mírném množství bez výčitek :-)

Na velký plech budete potřebovat:

3 vejce
50 g třtinového cukru
200 ml mléka
250 g celozrnné pšeničné mouky
1 lžičku skořice
1 prášek do pečiva bez fosfátů
50 ml oleje
4 středně velká jablka

V míse rozšlehejte vejce, cukr a mléko. Já použila třtinový cukr s vysokým obsahem melasy (vypadá jako kafe), proto je buchta až skoro hnědá. Přisypte celozrnnou mouku, skořici a prášek do pečiva a nemíchat!!! Jablka umyjte, oloupejte a bez jádřinců nastrouhejte na hrubo. Trošku vymačkejte přebytek šťávy a dejte do mísy. Přilijte olej a až teprve teď vše smíchejte. Těsto vlijte na plech vyskládaný pečícím papírem. Pečte na 180C asi 30 minut.

Koláč jezte plně vychladlý. Po upečení se vám bude zdát, že je nedopečený a moc mokrý. Pokud budou ovšem okraje koláče spečené, je to v pořádku. Nechte vychladnout a celý moučník se promění v lahodnou a zdravou baštu :-)

Výborná věc jak si osladit život na snídani nebo po tréninku.

Ať vám chutná, je opravdu fantastický ♥

K.



12 komentářů:

  1. Mňam, jdu to hned vyzkoušet :-) Jednou jsem dělala podobný, ale někam jsem zašantročila recept. Tak děkuju za tvůj :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Koláč vypadá skvěle, děkuji za recept. kombinace jablek a skořice je moje nejoblíbenější :) Vyzkouším, už se těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten musím zkusit
    http://odkazdehokousek.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna začínám přemýšlet nad víkendovým jídelníčkem a co upeču. Chtěla jsem udělat bábovku, ale raději zkusím něco nového. Díky za tip. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Prakticky ten samý si dělám. Akorát do něj přidávám ještě mrkev, vlašské ořechy a místo skořice dávám perníkové koření.

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto luxusní záležitost! :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Právě jsem vytáhla z trouby a nemůžu se dočkat rána! Voní perfektně ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Kristy, miluju tvoje recepty, zatím mě žádný nezklamal, takže určitě vyzkouším ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Kristy, tak jsem ho taky zkoušela, je až hodně mokrý, příště asi musím vymačkat více šťávy. Jinak je moc dobrý (říkal přítel). Díky za recept. :)
    Lenka z lifefoodtravel.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, já teď měla taky hodně mokrý jablíčka a málo vymačkala, takže byl mokřejší :) Chce to u těch šťavnatějších asi pořádně :) Ale chuťově byl i tak skvělý :)

      Vymazat