Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Low-carb omeleta s hříbkovým soté


Receptík je inspirovaný Zuzkou Light, dělala jsem jej včera a dneska zopakovala, protože je to naprosto výborné a syté :) Včera tedy pouze sobě a dnes už si pochutnával i přítel :) Výborné nejen pro milovníky low-carb stravování!!! 

Budete potřebovat na 2 porce:
2 vejce
1 smetanu (12%)
1 šálek nakrájených hříbků
1/2 střední cibule
2 plátky slaniny
1 šálek hotových kuřecích kousků
sůl, pepř, olej

Postup:
Smíchejte vejce a třetinu smetanu. Osolte, opepřete, prošlehejte. Polovinu směsi vlijte na lehce vymazanou pánev, přikryjte a smažte. Poté otočte a postup zopakujte i s druhou polovinou směsi.

Dejte omelety stranou a dejte do pánve na kousky nakrájenou slaninu. Osmažte a dejte stranou. Do výpeku dejte malé množství oleje, přidejte cibuli, hříbky, po asi 5 minutách také slaninu a hotové kouřecí kousky. Zalijte smetanou a vařte, dokud smetana krapet nezhoustne a nevypaří se. Směs by měla zůstat krémovitá. Poté dochuťte peppřem a solí, pokud je potřeba. 

Směs s hříbky a kuřetem rozdělte na omeletu a přehněte na polovinu.
A pak si nechte chutnat. Je to vynikající :)

Malá rada, udělejte klidně rovnou dvojité množství. 
Tyhle dvě porce jsou tak pro jednoho :-)






4 komentáře:

  1. Ježíši, SMETANA ??? No, fujky fuj !!! ... nééé, dělám si legraci (tedy pokud jsi tam nedala Emmu). Díky za tip, vyzkouším.
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D nejdříve mi nedošlo, co myslíš :D musela jsem Googlit :D

      Vymazat
  2. Kristý, už mám taky knihu Zuzky Light a právě čtu, moc super Martina Plzeň

    OdpovědětVymazat