Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Plněné batáty s pečeným masem a zeleninou


Sladké brambory patřily velmi dlouhou dobu k těm, ke kterým jsem si hledala cestičku. Fígl je v tom, že se zkrátka musí umět chutně udělat. Tak chutně, abyste trošku "se strachem" takový oběd postavili na stůl někomu, kdo je moc fajnový na zdravou stravu a kdo se spíše experimentování v kuchyni bojí. Chlap - dřevorubec. Dávala jsem mu tenhle kousek, tedy spíše velký kus, s tím, že když mu nebude chutnat, mám pro něj připraveno něco jiného. Vlastně jsem spíše počítala s tím, že to tak dopadne. Ostatně právě proto jsem měla v záloze na pánvičce těstoviny se smetanou. K mému překvapení však celou bramboru i s masem zblaznul takovým fofrem, že jsem se ani nestihla divit :-) A navíc mu vážně chutnalo. Věřím, že pokud to prošlo u něj, projde to i u vás!



Budete potřebovat:
(cca 2 porce)

1 velkou sladkou bramboru
300 g kuřecích prsou
1 malou červenou papriku
1/2 větší cibule
3 stroužky česneku
olej, sůl, pepř
sladkou mletou papriku
petrželka (na ozdobu)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C, plech vystelte pečícím papírem, vložte celou nerozkrojenou
bramboru doprostřed plechu a umístěte do trouby tak, aby byla brambora vprostřed trouby. Pečte zhruba 45-60 minut, v závislosti na velikosti brambory. Zda je hotová poznáte tak, že nožem vpíchnete do středu brambory. Jde-li to hladce, je hotová.

Mezitím si připravíme maso a zeleninovou směs. Maso nakrájejte na dva plátky, osolte, opepřete, zasypte sladkou mletou paprikou a na oleji z obou stran důkladně opečte. Jakmile bude maso hotové, vyjměte jej z pánve a dejte stranou. Jakmile mírně vychladne, nakrájejte ho na malé kostičky.

Do pánve, ve které jste dělali maso, vhoďte na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Asi minutku restujte a po chvíli přidejte na kostičky nakrájenou papriku. Pokud chcete a máte, můžete přidat také špenátovou mraženou kostku. Malinko osolte. Jakmile bude směs hotová, dejte stranou na talíř.

Hotovou bramboru vytáhněte a rozkrojte na dvě poloviny. Vidličkou nyní většinu vnitřku
rozmačkejte vidličkou na kaši. Udělejte menší žlábek vprostřed brambory. Tam nyní vložíme kuřecí kostičky a navrstvíme zeleninovou směsí. Ozdobte petrželkou. A můžete podávat.

Dobrou chuť :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat