Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Křehký podzimní koláč se skořicí



(inspirováno Jablkovým koláčem ze stránky Apetit Online)

Budete potřebovat:

100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
špetka soli
2 lžíce cukru
100 g másla
1 žloutek
3 lžíce vody

náplň:
1 kg jablek
1/2 hrnku cukru
1/4 hrnku mouky
2 lžíce citr. šťávy
1 lžička skořice

Prsty v míse zpracujeme těsto a dáme na půl hodiny do lednice.
Předehřejeme troubu na 180 °C a formu vymažeme máslem.
Jablka nakrájíme na tenké plátky a smícháme z ostatními ingrediencemi pro náplň.
Těsto rozválíme do velikosti formy a ve formě upravíme.
Poklademe jablky. Můžeme poházet asi 50 g másla.
Pečeme 45 minut a na posledních 5 minut zapneme na troubě gril.



1 komentář:

  1. Vše co je skořicové naprosto zbožňuju, ta vůně je úžasná :)
    Některý recept si určitě s dovolením vypůjčím :)

    OdpovědětVymazat