Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Smažená květáková rýže


Tohle je další vyřazený recept z připravované knihy Moje tělo: koučink. Do knihy jsem se
nakonec rozhodla dát atraktivnější, ale i tento báječně chutnal a zavděčí se nejen milovníkům
low-carb stravování. Vím to, protože se do toho pustil i můj chlap a ten faaaakt květák nerad :)

Budeme potřebovat:

(2 porce) 
1 šálek nahrubo nastrouhaného květáku
2 vejce
velká hrst mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev)
½ červené papriky kapie
½ cibule
sůl, pepř, olej
250 g kuřecího masa
1 lžička sladké mleté papriky
½ lžičky mletého zázvoru
1 lžička bezlepkové soj. omáčky
1 lžička medu

Jak na to:

Nejdříve připravíme květákovou rýži. Na lžíci oleje osmažíme nahrubo nastrouhaný
květák společně s mraženou zeleninou, cibulí a kapií. Osolíme, opepříme. 
Zhruba po 4 minutách vytvoříme uprostřed pánve důlek, kam rozklepneme obě vejce.
Důkladně promícháme se zeleninou. Pozor, ať se květák nerozvaří.
Hotovou směs dáme stranou a v jiné pánvi nyní připravíme maso, které nakrájíme na malé kousky,
 osolíme, opepříme. Na lžíci oleje smažíme ze všech stran.
V průběhu zaprášíme mletou paprikou, zázvorem, po chvíli přidáme soj. omáčku a med.
Hotové kuřecí kousky smícháme s květákovou rýží. Ihned podáváme. 

Kristina

4 komentáře: