Smažená květáková rýže


Tohle je další vyřazený recept z připravované knihy Moje tělo: koučink. Do knihy jsem se
nakonec rozhodla dát atraktivnější, ale i tento báječně chutnal a zavděčí se nejen milovníkům
low-carb stravování. Vím to, protože se do toho pustil i můj chlap a ten faaaakt květák nerad :)

Budeme potřebovat:

(2 porce) 
1 šálek nahrubo nastrouhaného květáku
2 vejce
velká hrst mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev)
½ červené papriky kapie
½ cibule
sůl, pepř, olej
250 g kuřecího masa
1 lžička sladké mleté papriky
½ lžičky mletého zázvoru
1 lžička bezlepkové soj. omáčky
1 lžička medu

Jak na to:

Nejdříve připravíme květákovou rýži. Na lžíci oleje osmažíme nahrubo nastrouhaný
květák společně s mraženou zeleninou, cibulí a kapií. Osolíme, opepříme. 
Zhruba po 4 minutách vytvoříme uprostřed pánve důlek, kam rozklepneme obě vejce.
Důkladně promícháme se zeleninou. Pozor, ať se květák nerozvaří.
Hotovou směs dáme stranou a v jiné pánvi nyní připravíme maso, které nakrájíme na malé kousky,
 osolíme, opepříme. Na lžíci oleje smažíme ze všech stran.
V průběhu zaprášíme mletou paprikou, zázvorem, po chvíli přidáme soj. omáčku a med.
Hotové kuřecí kousky smícháme s květákovou rýží. Ihned podáváme. 

Kristina

4 komentáře: