Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Koření Garam Masala


Garam Masala je indické koření, které není zrovna běžně dostupné a i když bydlím ve městě, nenašla jsem jej v žádném z velkých supermarketů ani menších obchůdků, na které jsem sázela. Bohužel. Potřebovala jsem jej rychle, takže nepřicházela v úvahu ani možnost objednat si jej na internetu, kde ty ceny jsou za tohle koření docela dosti vysoké. 

A tak jsem prošla internet trošku jinak a vyhledala si, z čeho se tohle koření skládá, abych si udělala vlastní. Těch verzí tohoto koření je opravdu hodně, v podstatě neexistuje žádné správné složení, jelikož se právě ona skladba této směsi mění dle různých oblastí.

Já si namíchala svoje garam masala takto :-)

1 lžíce mletého římského kmínu
1,5 lžičky koriandru
1,5 lžičky kardamomu
1,5 lžičky mletého pepře
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1 lžička zázvoru
1 bobkový list

Nejideálnější je mít všechna koření v nemletém stavu, tedy celé kousky, na chvíli je na pánvi na sucho opražit, aby se uvolnila vůně a následně je rozemlít na prach. Koření je skvělé k různým druhům masa, také k luštěninám, k rýži a do jakékoli orientální kuchyně.  Můžete přidat také anýz, badyán, muškátový oříšek, muškátový květ, římský kmín, zelený pepř,...

:-) Kristina





3 komentáře: