Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Tvarohová bábovka s borůvkami | Bundt Cake


Recept jsem si našla na internetu, ale byla jsem nucena změnit množství cukru, tuku a navýšit
tekutiny. To by jinak dopadlo zle, jelikož jde o recept z americké stránky, kde cukr krapet jinak
sladí a namísto krémového sýru jsem zvolila tvaroh. Množství borůvek jsem krapet přešvihla, ale
jen na oko, protože výsledek byl naprosto fantastický a buchta zůstala několik dní!!!!!!! vláčná :)

Budete potřebovat:

2,5 šálku hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky soli
250 g másla
1 šálek krupicového cukru
5 vajec
250 g tvarohu
100-150 ml mléka
300 g čerstvých nebo mražených borůvek
(já dávala 500 g mražených ツ )

na citronovou polevu 

moučkový cukr a citronová šťáva

Jak na to?

Předehřejeme troubu na 160°C.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl.
Do mixér na těsto vložíme na kostky změklé máslo a tvaroh. Zhruba 2 minuty hněteme.
Přidáme cukr a po jednom kousku vždy necháme zapracovat všechna vejce.
Postupně vsypeme také směs z mouky a zředíme mlékem do ne příliš řídké konzistence.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.
V míse smícháme těsto s borůvkami.
Pečeme 65-80 minut v závislosti na vaší troubě. 
Necháme zcela vychladnout a pocákáme citronovou polevou.
Dobrou chuť.

Kristina ღ


2 komentáře:

  1. Tak tohle? :O Budu si muset udělat nějakou zdravější verzi, protože moc cukru a klasické mouce neholduju, ale panebožeee to vypadá tak dobře!! <3

    OdpovědětVymazat
  2. misto cukru a tuku dat castecne cekanka sirup;mouku dat aspon tmavou hl.psen.ovoce klidne vic;2 vejce jsem nahradila jogurtem

    OdpovědětVymazat