Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Bramboračka



Jestli toužíte po dokonalé bramboračce, tahle předčí veškerá vaše očekávání. Je naprosto dokonalá. Dělala jsem ji jen pro sebe a přítele, a nakonec si daly i děti, do kterých bych neřekla, že by tohle snědly. Já jako malá jsem tyto polévky úplně nesnášela :) Ale asi to bude stylem zpracování, protože tuhle bramboračku bych mohla jíst kdykoli a v jakémkoli množství.

Budete potřebovat: 

2 hrsti nakrájených hříbků
2 mrkve na tenká kolečka
1/4 celeru na proužky
4 střední/větší brambory
1 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
čerstvá petrželová nať
1 litr vývaru

Jak na to?

Hřiby omyjeme studenou vodou a nakrájíme. Připravíme i ostatní zeleninu. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vhodíme kořenovou zeleninu a přidáme i na drobno nasekanou cibulku. Zaprášíme moukou a malou chvilku restujeme. Přidáme hřiby, na kostičky nakrájené brambory, zalijeme asi 1 litrem vývaru, přidáme kmín, přivedeme k varu a dalších 20 minut vaříme na mírném plameni. Poté vhodíme nasekaný nebo prolisovaný česnek, majoránku a už jen necháme projít varem. Dochutíme solí. Na talíři polévku zasypeme nasekanou petrželkou. Polévku můžete dle libosti ještě dohustit moukou a studenou vodou, záleží, jak moc hustou máte polévku rádi. 

Dobrou chuť :)

K.


inspirováno časopisem FOOD 

Žádné komentáře:

Okomentovat