Tuhle dobrotu dělávala moje maminka, ještě když jsem byla malá. Hodně malinká :) Byl to její
jeden z nejoblíbenějších nepečených dezertů pro nás. Protože byl jednoduchý a byl světově dobrý.
Já na něj zapomněla. Jako dospívající. Ale nastal čas, kdy jsem si na tuhle dobrotu prostě
vzpomněla a rozhodla se k té chuti po letech vrátit :-)
Čokoládová bomba je skutečnou bombou, jelikož je příšerně sytá. Asi byste čekali, že řeknu
sladká, ale je zkrátka sytá jak hrom. O kalorické bombě asi ani netřeba polemizovat, ale jelikož
je tohle hodně sváteční záležitost a člověk si tuto baštu nedopřává denně, zcela bez pocitu viny
si dáme do bříška, kolik se do nás vleze a kolik sneseme.
Budete potřebovat:
2 velká balení piškotů (celkem 480 g)
balení neslazeného kakaa (100 g)
1/4 litru mléka
250 g másla
150 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
Jak na to?
Do menšího hrnce dáme mléko a zahříváme spolu s kakaem. Metličkou zašleháme.
Není nutné mléko přivést k bodu varu.
Kakaové mléko necháme vychladnout.
Velkou mísu nebo libovolnou formu vysteleme alobalem.
V jiné míse vyšleháme změklé máslo, cukry a vychladlé kakaové mléko.
Smícháme s piškoty, které můžeme pokapat rumem či koňakem, likérem apod. Já to nedělám.
Vše pečlivě smícháme a vložíme do mísy či formy s připraveným alobalem.
Pořádně upěchujeme, přikryjeme fólií či jinak zakryjeme a dáme na 24 hodin do lednice.
Podáváme se šlehačkou či ovocem, ale klidně lze nakrájet libovolně a třeba jíst jako dort :)
Dobrou chuť.
A kde je ta čokoláda, když je to čokoládová bomba? ;-)
OdpovědětVymazatDesítky let se tomu tak říká ;-)
VymazatTo je teda fakt bomba :D :)
OdpovědětVymazatAle vypadá to dobře.
Měla by to být spíše kakaová bomba no :)
Říká se tomu tak už několik dekád. Byť v tom není čokoláda. Já to přejmenovávat nebudu, když to takto všude zdomácnělo :-)
VymazatTohle jsme taky dělali v mém mladí a byla to bomba :-) Mňam!
OdpovědětVymazat