Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Pečené brambory s rozmarýnem a kefírem


V jednoduchosti je krása a u těchto brambor to platí dvojnásob. Inspirací mi byl časopis Gourmet. Již dávno jsem chtěla tohle zkusit, teď nastal ten pravý čas.

Budete potřebovat:

5 velkých brambor
3 lžíce másla
3 lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku
1 lžíce sušeného rozmarýnu
sůl, pepř
kefír


Jak na to?

Brambory i se slupkou omyjeme a osušíme. 
Když budeme brambory na tenko krájet, dáme si k delší straně brambory vařečku,
abychom docílili toho, že bramboru nerozkrájíme zcela, ale o vařečku nám se nůž
zastaví. Jinak by se nám brambora rozpadla.
V rendlíku rozehřejeme máslo, olej a vhodíme prolisovaný česnek. Přidáme sůl,
pepř a rozmarýn. Necháme máslo prohřát kvůli aroma a chuti.
Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe bramborami nakrájenou stranou vzhůru.
Potřeme polovinou máslové směsi a pečeme 30 minut při 200°C.
Poté je potřeme zbytkem máslové směsi a pečeme dalších 30-40 minut dokřupava
a zlatava. Záleží na velikosti brambor, výsledek je tedy třeba hlídat.
Podávejte teplé s kefírem.

Tip: upečené a horké brambory zasypte sýrem či slaninou. Já chtěla jen takto prostě :)

Dobrou chuť.



Žádné komentáře:

Okomentovat