Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Rýžový nákyp s ovocem


Tohle božské jídlo má u nás jednu ohromnou výhodu a tradici. Když ho udělám, nechce ho nikdo.
Takže všechno můžu sníst sama :D Taková ohromná bašta a já ji můžu zdlábnout bez nutnosti
podělit se. Ideál. Budete se divit, ale i když dělali kdysi dávno na základce rýžový nákyp, snědla
jsem ho celej. Byl ošizený, suchý, jen tak ledabyle pocukrován, děti vracely plné talíře, když se
zrovna učitelky nedívaly a já byla nadšením bez sebe, protože tahle rýže na sladko je moje slabina.
Pokud patříte i vy mezi team rýže na sladko, tak tuhle verzi určitě vyzkoušejte, je skvělá.

Budete potřebovat:

1 hrnek kulatozrnné rýže
0,7 l plnotučného mléka
špetka soli
100 g másla
2 lžíce cukru
3 žloutky
1 vanilkový cukr
sníh z bílků

Jak na to?

Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do hrnce s mlékem a špetkou soli.
Za občasného míchání vaříme zhruba 25 minut. Necháme vychladnout. Rozpuštěné máslo
utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Tuto směs pak vmícháme do vychladlé rýže,
do které nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pekáček vymažeme máslem, naplníme
polovinou této směsi, přidáme půlky švestek. Přikryjeme druhou vrstvou rýže a pečeme
při 170°C dozlatova zhruba 30-40 minut. Sypeme moučkovým cukrem a skořicí. 


(pokud byste raději zdravější verzi, mrkněte sem)

Žádné komentáře:

Okomentovat