Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Low-carb omeleta s kari směsí



Pro všechny příznivce low-carb stravování mám zde tuhle dokonalost, kterou nepohrdl ani můj partner a ohodnotil jej jako vynikající. Je to krapet piplačka, ale věřte mi, že ten výsledek stojí za to a dost možná se přistihnete, že o dva dny později budete mít v plánu další várku =) Jako já =)

Budete potřebovat:

olej
1 vejce
smetanu ke šlehání
150-200 g vepřového/kuřecího masa
1 kostku špenátu (mraženou a povolenou)
1 lžička kari
1/2 lžičky sladké mleté papriky
sušená petrželka
sůl
1 malou cibuli
2 plátky slaniny

Jak na to?

Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli a na malé kousky slaninu. Opečeme na pánvi s kapkou oleje. Jakmile bude cibulka do zlatova opečená, přidáme povolený špenát a ještě asi minutku smažíme. Vyjmeme a dáme stranou.

Maso nakrájíme na nudličky. Osolíme a na oleji pečeme ze všech stran. Až je maso téměř hotové, posypeme sladkou mletou paprikou, petrželkou a kari. Zamícháme. Přidáme asi 3-4 lžíce smetany a ještě krátce (asi 2 minuty) povaříme na mírném plameni, dokud se s masem nepropojí. Odejmeme z plotny.

Nyní si v misce smícháme vejce a asi 60-70 ml smetany, osolíme a přidáme sušenou petrželku. Na nové pánvi a trošce oleje osmažíme omeletu. Není třeba překlápět. Počkáme, dokud se z jedné strany neupečeme natolik, aby se omeleta celá propekla. 

Přendáme omeletu na talíř, na jednu polovinu dáme směs se špenátem, na druhou maso s jemnou kari omáčkou a překlopíme. Podáváme teplé a užíváme si tohle báječné jídlo =)

Dobrou chuť,

Kristina



2 komentáře:

  1. Zrovna přemýšlím co k večeři a tohle vypadá moc dobře a lákavě. Díky za tip a za virtuální návštěvu na mém blogu. Hezky víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Kristino, hned bych ochutnala. Omelety mám moc ráda, většinou plním špenátem nebo restovanými žampiony.
    Děkuji za inspiraci i návštěvu na mém blogu. Helena

    OdpovědětVymazat