Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Jarní bramboračka s bylinkami


Také milujete husté polévky, jako já? Pak se vám bude líbit tento recept. Není můj. Úspěšně jsem jej
celý obšlehla z časopisu F.O.O.D. v jednom ze starších čísel. Musím vás ale hned na samém počátku
varovat, polévky je opravdu strašně moc. Držela jsem se přesně receptu a měly být polévky 4 porce.
Já jich měla určitě minimálně šest. Je to velmi hustá polévka, ale naprosto dokonalá a bohatá! Věřím,
že vás její příprava bude bavit stejně jako mě!

Budete potřebovat:

2 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
2 cibule
50 g másla
3 stroužky česneku
4 brambory
3 lžíce hladké mouky
1 litr zeleninového vývaru
2 hrsti mražených hub
sůl, pepř, kmín
sušená majoránka
sušená petrželka
 
na bylinkové noky

1 vejce
1 lžíce plnotučného mléka
100 g krupice
sušená petrželka
sůl, pepř

Jak na to?

Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli na krájejte na malé kousky (nebo tak, jak vám vyhovuje).
Vše orestujeme na másle. Přidáme nasekaný česnek a na malé kostičky nakrájené oloupané brambory.
Zaprášíme moukou a orestujeme na světlou jíšku. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme
houby, kmín, sůl, pepř a majoránku a vaříme do změknutí asi 20 minut. Nyní si připravíme noky.
V hrnečku rozšleháme vejce, mléko a krupici, osolíme, opepříme a přisypeme petrželku. Pořádně
rozšleháme a mokrou lžičkou tvoříme noky, které vkládáme do polévky. Vaříme ještě 7 minut
a na závěr polévku dochutíme petrželkou.

Dobrou chuť!

Kristina


1 komentář: