celý obšlehla z časopisu F.O.O.D. v jednom ze starších čísel. Musím vás ale hned na samém počátku
varovat, polévky je opravdu strašně moc. Držela jsem se přesně receptu a měly být polévky 4 porce.
Já jich měla určitě minimálně šest. Je to velmi hustá polévka, ale naprosto dokonalá a bohatá! Věřím,
že vás její příprava bude bavit stejně jako mě!
Budete potřebovat:
2 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
2 cibule
50 g másla
3 stroužky česneku
4 brambory
3 lžíce hladké mouky
1 litr zeleninového vývaru
2 hrsti mražených hub
sůl, pepř, kmín
sušená majoránka
sušená petrželka
na bylinkové noky
1 vejce
1 lžíce plnotučného mléka
100 g krupice
sušená petrželka
sůl, pepř
Jak na to?
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli na krájejte na malé kousky (nebo tak, jak vám vyhovuje).
Vše orestujeme na másle. Přidáme nasekaný česnek a na malé kostičky nakrájené oloupané brambory.
Zaprášíme moukou a orestujeme na světlou jíšku. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme
houby, kmín, sůl, pepř a majoránku a vaříme do změknutí asi 20 minut. Nyní si připravíme noky.
V hrnečku rozšleháme vejce, mléko a krupici, osolíme, opepříme a přisypeme petrželku. Pořádně
rozšleháme a mokrou lžičkou tvoříme noky, které vkládáme do polévky. Vaříme ještě 7 minut
a na závěr polévku dochutíme petrželkou.
Dobrou chuť!
Kristina
Bramboračka nezklame nikdy! :)
OdpovědětVymazat