Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Zapečené těstoviny se smetanou


Kdo by nemiloval tohle prosté jídlo. Je s tím minimum práce a máte toho doslova plný kastrol.
U nás je tohle jídlo oblíbené a vděčné. Variant, jak jej péct, je samozřejmě mnoho. Je to třeba jako u bábovky, každý má rád prostě to svoje, tu svoji recepturu, a i já jsem k tomuto našemu dospěla
až časem, kdy jsem dokolečka zkoušela různé varianty a možnosti, až z toho vzešlo tahle dobrota.

Zapečené těstoviny nemůžete pokazit. Leda byste na ně zapomněli několik hodin a nechali je
v troubě zčernat. Věřím, že to ale nehrozí, protože ta vůně pečené slaniny a smetany je omamná =)

Budete potřebovat:

1,5 balení vřetýnek
2 smetany (minimálně 15%)
6 vajec
150 g slaniny
6 párků
dvě hrsti mraženého hrášku
pepř, sůl, olej
máslo, strouhanka na vysypání
alobal

Jak na to?

Nejprve ve velkém hrnci předvaříme v dostatečném množství osolené vody těstoviny do poloměkka.
Scedíme a zchladíme studenou vodou a dáme stranou. Na pánev dáme asi lžíci oleje a osmažíme na
ni na malé kousky nakrájené párky a slaninu. Ve velké míse smícháme vejce, smetany, jemně osolíme
a opepříme. Pořádně prošleháme metličkou. Velký pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhánkou.
Ve velkém hrnci smícháme těstoviny, párky a slaninu, hrášek a vaječnou směs se smetanou. Pořádně
promícháme. Já si tedy v tomto případě vezmu na pomoc vlastní ruce =)

Celou směs vlijeme do pekáčku a uhladíme. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut přikryté.
Poté sundám obal, promíchám a zase peču 10 minut tentokrát už bez alobalu. Promíchám ještě jednou
a opět dám na 10-15 péct. Hodně záleží, jak velký pekáček budete mít. Čím větší, tím budou těstoviny
rychleji propečené, budete-li mít pekáček jako já spíše menší a hluboký, bude celý pokrm vyžadovat
více času. Výsledek je samozřejmě - jak jinak - dokonalý =)))

Dobrou chuť!

1 komentář: