Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Rakouské brambory v pánvi | Tyrolský Gröstl


Inspirací mi pro tohle jídlo byla Coolinářka. Recept na tuhle božskost najdete na jejích stránkách. V jejím receptu je použita růžičková kapusta. Mám tuhle drobnou zeleninu moc ráda, ale projeli jsme čtyři obchoďáky a nikde nebyla k mání ani mražená. Takže jsem musela zapřemýšlet a udělala k bramborám míchaný zeleninový salát. 

Tyrolský gröstl není žádné náročné jídlo a jeho základem jsou hlavně brambory, cibule, tyrolská slanina nebo trhané maso a volské oko. Vše ostatní je na strávníkovi, co si na talíř dá. Tento pokrm je tradičním rakouským jídlem, které lze dostat údajně na každém rohu, hlavně v zimě na svazích =)

Budete potřebovat:

 (množství pro 2 osoby)

brambory uvařené ve slupce (6 ks)
cibuli nakrájenou na plátky (1 ks)
slaninu nakrájenou na kousky (60 g)
2 vejce
olej, sůl, pepř

Jak na to?

Brambory uvařte do měkka ve slupce.
Nechte vychladnou a nakrájejte na silnější plátky.
V jedné pánvi na trošce oleje usmažíme volské oko, osolíme a opepříme.
Na druhé pánvi na oleji smažíme cibuli, brambory a slaninu. Vše společně.
Podávejte s míchaným salátem nebo samostatně.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat