Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Francouzský toust


Francouzský toust už je klasika v mnoha domácnostech a já jej zbožňuji a dělám docela pravidelně. Miluji skořici a miluji banán a tahle kombinace je výborná právě v křehkém toustu. Místo banánu můžete použít i jiné ovoce, do těstíčka můžete přidat vanilkový cukr, citronovou kůru - fantazii se meze nekladou :-)


Budete potřebovat:

2 vícezrnné tousty (já kupuji v Kauflandu)
1 vejce
trochu mléka
lžičku skořice
kokosový olej nebo kousek másla
1/2 banánu

Na pánvi rozpustíme lžičku kokosového oleje nebo másla, do talíře rozklepneme vejce, přidáme mléko, asi 3-4 lžíce, zaprášíme skořicí a vidličkou promícháme. Toustový plátek namočíme z obou stran do vaječné směsi a necháme do pečiva trochu nasát. Poté přesuneme toust do pánve a po obou stranách osmažíme. Jde to rychle!!! Nikam neodcházejte ☺ Až budete mít hotovo, přendáte na talíř a mezi oba osmažené plátky vložíte rozpůlený banán a přitlačíte k sobě ☺ 

Celý toust můžete zaprášit moučkovým cukrem, ale nemusíte, pro mne je banán dostatečně sladký, ale ta možnost tu je =) Případně můžete použít med nebo jiné sladidlo na polití.

Dobrou chuť přeji ☺

Můžete podávat se lžičkou arašídového másla

(18. července 2015)

5 komentářů:

  1. Mňam, úplně mi děláš chutě :3

    http://gathermoments.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, tak tohle jsme doma nikdy nedělali! :/ :D

    OdpovědětVymazat
  3. Taky je miluji :) Ja si pomazu toast troskou medu nebo arasidovym maslem (nekdy i nutelou) a dam si k timu bily jogurt s ovocem!.

    OdpovědětVymazat
  4. Tvou variantu vyzkouším, určitě bude výborná! U nás se dělá francouzský toust také z celozrnného a vajíčka, na něj šunka a zalít javorovým sirupem. Je to lahodné :-) Původní recept mám od manžela z USA, ale tam si dávaj samozřejmě slaninku místo šunky :D

    OdpovědětVymazat