Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Nadýchané tvarohové řezy



Tyto řezy zvládne skutečně každý. Jsou velmi rychlé a budete nuceni se podělit, jinak hrozí, že celou várku sníte sami :) Já jsem se rozhodla tento recept po x letech oprášit. Přeci jen jsem za ty roky pochytala pár fíglů na vylepšení čehokoli, co v kuchyni tvořím. Kluci si řezy rozebrali rychlostí světla. Tím pádem asi není moc co o této dobrotě víc říct. Nadýchané jako peřinka a hebké jako samet :)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170°C. Rozdělte 6 vajíček na žloutky a bílky.
Do žloutků dejte 5 rovných lžic cukru. Prošlehejte pořádně.  Přidejte 6 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva a 2 rovné lžíce kakaa.
Směs bude velmi tuhá. Zjemníme lžící mlékaStále bude směs velmi tuhá. Nelekněte se. Nyní z bílků vyšleháme sníh a nejdříve po lžících postupně vmícháme, než bude směs vláčnější. Zhruba natřikrát. Pak vařečkou vmícháme velmi opatrně zbytek sněhu. Těsto tak bude nádherně nadýchané.
Menší plech vyložíme papírem na pečení a rozprostřeme do něj těsto. Pečeme zhruba 10-13 minut, je to opravdu jen chvilka.

Mezitím si připravíme do misky 1 měkký tvaroh a smícháme s 2 balíčky vanilkového cukruPlech vytáhneme z trouby a necháme mírně vychladnout. Upečený plát opatrně vyjmeme z plechu a přeřízneme napůl. A obě poloviny ještě kolmo na půl, abychom dostaly 4 tenké pláty podobné čtvercům. Každý plát (kromě čtvrtého) potřeme tvarohem a dáme na sebe. Vydatně pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme na hodinu do lednice. 

Řezy jsou výtečné. Nadýchané, jemné, decentně sladké. Na víkend by taková sladká tečka například po obědě chybět neměla.

Dobrou chuť.

K.




Původně publikováno: 20. června 2014

2 komentáře:

  1. Ahojda, potřebovala jsem zpracovat zbytky (bílky, zakysanou smetanu) a na tenhle recept se chystám už dlouho... Moc dobré a hlavně rychlé (: Překvapivě hodně zasytí!!! Lehoučké těsto, cukr akorát, příště bych asi dala ještě víc kakaa... Díky za recept!!! (;

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem je dělala a slavily úspěch, jen nevím proč, ale jsou vysoké asi 20 cm 🤣 Díky za tvoje recepty, chodím sem často-jen nekomentuji 🤷🏻‍♀️🌹

    OdpovědětVymazat