Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Krémová horká čokoláda


Slíbila jsem, že se o svou horkou čokoládu doma připravenou podělím. Kdysi dávno jsem hledala na internetu ten nejlepší recept, jak si doma připravit vlastní horkou čokoládu. Nechtěla jsem pít tu ošizenou z automatů nebo z prášků, které se prodávají v obchodě. Pak jsem si vzpomněla, že už nějakou dobu uchovávám v sešitě s recepty návod na jednu horkou čokoládu z časopisu Apetit. Recept je dodnes v jejich archivech online. V receptu se píše "až ji ochutnáte, jinou chtít nebudete." Myslím, že je to naprosto doslovné. Čokoláda je skvělým životabudičem, zahřeje, neskutečně dobře chutná a i když jde o kalorickou bombu, nikdy si ji v zimních měsících neodpustím. 

Budete potřebovat:

250 ml mléka
100 g kvalitní čokolády
smetanu ke šlehání
skořici

Předem si vyšlehejte smetanu, nemusí být úplně do tuha. V kastrůlku pozvolna zahřívejte mléko s kousky nalámané čokolády. Neustále míchejte. Až se čokoláda celá rozpustí, nalijte do hrnečků a ozdobte šlehačkou. Já šlehačku přendávám lžičkou, krásně se vpije do čokolády a začne po bocích hrníčku tvořit pěnu. Posypte skořicí a je hotovo.

Je to ta nejbáječnější věc na světě. Počkejte, až ochutnáte ☺

K.



Aktualizováno: Aug 11, 2018

4 komentáře:

  1. No to je kalorická bomba :-) Ale hned zítra zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tu někdy musím udělat :-) Příští víkend si s přítelem dáme, hezky večer k nějakému filmu, zabalení pod dekou...už aby to bylo :-)

    OdpovědětVymazat