Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Španělská rýže


Oprášila jsem starý recept, nově nafotila a dnes je u vás. Miluji tuhle kombinaci a před lety jsme ji objevily s maminkou v jedné kuchařce pro mikrovlnky. Jenže tato španělská rýže se dá připravit vcelku rychle i jen tak na pánvi. Dělala jsem ji mnohokrát a je to tak vděčný recept, že se o něj musím s vámi znovu podělit.

Na španělskou rýži budete potřebovat
  • olej (kokosový, olivový nebo slunečnicový)
  • vařenou basmati rýži (skvělá je i jasmínová)
  • rajčata
  • vejce
  • sušenou petrželku
Vcelku je jedno kolik čeho dáte, protože tady záleží čistě na vaši chuti. Já mám ráda rýži pěkně rajčatovou a občas pro chuť přidáme i cibulku, ale ta není nutná.

Postup: Na oleji osmahneme (cibulku, pokud máte) na kostky nakrájená rajčátka a po chvíli přidáme uvařenou rýži. Mícháme, aby se šťáva z rajčat krásně vmísila do rýže, nevadí, když rýže chytne růžovější barvu. Po asi 3-4 minutách přidáme vejce, sušenou petrželku a smícháme. Takto připravenou rýži mícháme a smažíme do té doby, než je vejce pěkně "ztuhlé". Otázka pár minut. Čas od času promícháme, aby se vajíčko zespodu nepřipálilo.

Dobrou chuť :)

K.


14 komentářů:

  1. přesně něco takového jsem potřebovala! :)
    zbylo mi půl pytlíčku rýže,tak jí aspoň zítra zdělám k véče! supr :)
    i jsem dneska přemýšlela, jestli by šla nějak udělat s vajíčkem - bála jsem se toho,ale když to máš ozkoušené :) proč to taky nezkusit

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoduchá a rychlá jídla miluju :)) díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Super! Úplně neco pro mě, takový rychlovky miluju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to skvěle, hned jsem na to dostala chuť a zároveň s ní i hlad :D Určitě to vyzkouším ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Já skoro nic jiného než rychlovky nedělám. Velké vaření mám jen občas, když tu mám řemeslníky - jako dneska - pečená kachna, knedlík, bramborové zelí a buchty! Půl dne v kuchyni. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělá a dietní rychlovka. Aspoň mám další tip na jídlo, když není čas na vymýšlení. Takže příští týden to otestuju.

    OdpovědětVymazat
  7. Super! Ted jsem to zkusila, ale bez vajížka a strašně mi to chutná, budu vařit častěji a ty přidávej častěji recepty, je to super! :)
    Hezký den, Zuzka :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam.... to bych si asi dala :) Děkuji za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  9. Výborná rýže :) Už jsme ji vařili několikrát 8)

    OdpovědětVymazat
  10. Toto je úplně luxusní mňamka! Už když jsi ji dříve postovala na blog, tak jsem ji hned musela vyzkoušet. :-) Budu ji muset zase udělat. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Dělám bez vajec s parmazánem. Zkusím i tuto variantu, díky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tenhle recept jsem našla u tebe na blogu už skoro před rokem a je naprosto nejlepší!! Španělskou rýži mám strašně ráda :) (docela jsem na ni teď dostala chuť, už jsem ji dlouho nedělala! :) )

    OdpovědětVymazat