Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Cheesecake Bars


Strašně ráda peču. Ale občas nemám chuť stát dlouho v kuchyni, dělat dlouhé přípravy, čekat na kynutí a ani cokoli vymýšlet. Nechala jsem se tedy inspirovat těmito tvarohovými kostkami, které jsou vcelku oblíbené v zámoří, jsou rychlé a téměř bez práce. 

Než se však pustíme do pečení, musím si trochu postesknout. Podle zahraničních receptů vařím a peču poměrně často, ale jsem pokaždé doslova zděšená, kolik cukru a tuku americké kuchařinky cpou do buchet, koláčů nebo dortů. Ani se nedivím, že mají takový problém s obezitou. Tento koláč je vcelku malinký, tvoří jej vrstva tvarohu, na který je potřeba vanička. Ačkoli mě stačil jeden vanilkový cukr na oslazení, v originální receptuře je navíc jeden hrnek cukru. Ano, čtete dobře, na jednu vaničku tvarohu. Zatímco jsem na koláč potřebovala jen kousíček rozpuštěného másla, v postupu u blogerek se přelívá celou půlkou kostky. Jsem opravdu nefalšovaně v šoku. Hlavně proto, že to není poprvé a taky proto, že se tento recept nezměnil v množství cukru a tuku u jediné blogerky, u kterých jsem tyto kostky viděla (a že jich bylo!).

A proto jsem všechny tyhle nepotřebné kalorie z receptu vyházela a víte co? Na chuti to vůbec neubralo. Naopak. Tvarohové kostky jsou chutné, decentní, výborné na odpolední mlsání k filmu, zasytí a přitom po nich nebudete mít těžký žaludek a nebude vám špatně.


Na malý plech budete potřebovat:

250 g listového těsta
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
troška rozpuštěného másla na pomazání
tři velké lžíce moučkového cukru
mletá skořice

 

Předehřejte troubu na 175 stupňů. Listové těsto si rozdělte na dvě poloviny a každou z nich rozválejte na pomoučené ploše na velikost vašeho plechu. Ten můj je opravdu malinký, velikostně zhruba 16x25 cm. Já vykládala pečícím papírem. Dejte na dno jeden rozválený plát těsta a pokryjte vrstvou tvarohu s vanilkovým cukrem. 

Překryjte tvaroh druhým plátkem rozváleného těsto a zarovnejte po okrajích. Vůbec nic se nestane, pokud se vám těsto potrhá. Mně se to stalo také a tak jsem kousky těsta naskládala na prázdná místa.

 

Nyní mašlovačkou potřete horní vrstvu rozpuštěným máslem, v malé misce si smíchejte moučkový cukr se skořicí. Je vcelku na vás v jakém poměru, skořicí nešetřete :-)

A nyní můžete skořicovým cukrem posypat celou plochu. Dejte péct na zhruba 30 minut.


Vůbec se neděste toho, že se vám koláč nafoukne. Jakmile jej vytáhnete z trouby, vrchní část po chvíli sedne. Nevytahujte jej z plechu, nechte ho vychladnout. Až pak jej vyjměte a nakrájejte na kostky nebo jiné libovolné tvary.


Nejde o žádnou dechberoucí novinku, listové těsto všichni známe a tvaroh v něm hodně z nás používáme běžně. Avšak v kombinaci s křupavým skořicovým povrchem je to ohromná změna, chutná a já se jí nedokázala nabažit. 

Zůstalo vám ještě listové těsto a nevíte, co s ním? A co třeba tvarohová miminka? ☺

Přeji dobrou chuť!

K. ♥


10 komentářů:

  1. Tak to je mazec s tím hrnkem cukru a kostkou másla :O zvlášť když listové těsto je samo o sobě jedno z tučných těst...ale jinak fajn nápad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? :D prostě, samotné těsto je plné tuku a oni to fakt polívaj fakt jak nenormální, ani nevím, kam by se to máslo na tak malý koláč mělo vměstnat. O cukru ani nemluvím, to je fakt už několikátý recept, kde jsem ho musela ubrat ne po lžících, ale minimálně hrnek. Minimálně. Když jsem dělala mailový cheesecake s bílou čokoládou, tak v receptu byly 2 hrnky cukru a dvě ty čokolády 100g. No já dávala jen jednu čokoládu a jinak nic. Vůbec nechápu tu jejich spotřebu. To je katastrofa.

      Vymazat
  2. třeba to má být hnědý cukr, ten je přeci zdravý :oD vypadá to jako dobrota, ale originál bych si teda nedala, mně stačí do tvarohu dvě lžíce cukru a už mi přijde přijde přeslazený, z celého hrnku by se mi asi zkroutila pusa :oP

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď jsi mě pěkně nalákala :D Skočím pro tvaroh a jdu to zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mám dopečeno :) ale mám jí teda nějakou moc tenkou :D

      Vymazat
    2. Theresko, mrkni na moje obrázky, ono to tenké má být, jen tak do ruky :) Taky záleží na plechu, tohle je opravdu porce jen na malý ;)

      Vymazat
    3. Já dělala na větším plechu, takže jsem to asi víc rozválela :D Mám to opravdu poloviční než ty :D :) Ale je dobrá, nenáročná, lehká, děkuji za tip <3

      Vymazat
    4. Není za co, nenáročná i lehká měla být :) a příště tedy na menší :D :) Jak jsem psala výše, ten můj plech má na délku jen 25 cm, šířku 16. nebo zkusit příště dva tvarohy a víc těsta :) pak se "povede" i na velký :)

      Vymazat
  4. Kristi, je to veliká mňamka, všem moc chutnal apo upečení po 2 hodinách zmizel :)

    OdpovědětVymazat