Vítám tě na svých stránkách.
Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Bulky s čokoládovými puntíky

 

Nevypadají krásně? A jsou také chutné, jen se nesmí přepéct, což se mi trošku podařilo, ale na chuti jim to neubralo. Byly na povrchu křupavější, ale dopadly prima a synek si chodil ulamovat celé odpoledne. Tyhle bulky jsou skvělé pro děti, například na ranní snídani s máslem a džemem. Nejsou sladké, ale pokud byste tyhle krásky chtěli jíst jen tak, doporučuji těsto trošku přisladit, chutnají pak jak fontíky :-) (Kdo tedy fontíky zná ♥)


Na bulky je potřeba:


500 g polohrubé mouky
30 g droždí
2 lžičky krupicového cukru
250 ml polotučného mléka
50 g másla
2 vejce
2 lžíce čokoládových lupínků nebo nakrájenou čokoládu na kousky
rozinky (libovolné)
1 lžička soli


1. Z droždí, cukru, poloviny mléka a dvou lžic mouky nechte vzejít kvásek.
2. Zbytek mouky dejte do mísy, také zbytek mléka, změklé máslo, vejce, rozinky, sůl, čokoládu (nechte si trochu bokem na posyp) a nezapomeňte na kvásek.
3. Těsto propracujte a nechte na teplém místě kynout hodinu.
4. Z vykynutého těsta dělejte bochánky, které na povrchu nakrojíte nožem do tvaru X.
5. Dejte na pečící papír, potřete vajíčkem a znovu posypte čokoládovými lupínky nebo kousky.
6. Nechte ještě chvíli kynout a pečte při 190C vprostřed trouby maximálně 20 minut.
7. Nenechávejte bulky v troubě "dojít". Jinak ztvrdnou.

Přeji dobrou chuť :-) A ještě doplním, že jsem se tímto
receptem inspirovala z časopisu Food (říjen, 2013).

Žádné komentáře:

Okomentovat