Vítám tě na svých stránkách. Najdeš zde to nejzásadnější z mých zápisků od roku 2011. Ne vše, co si tady přečteš, je pro mne aktuální. Nechci tady však nic promazávat, jelikož to, co tu najdeš, se týká mého vývoje, který mě něco stál a který mne dostal až k současnému biohackingu. Pokud by tě zajímala moje business webová prezentace, klikni zde. Hezký den :-) ♡♡♡

Hrášková pomazánka


Dnes jdu za vámi se zcela atypickou chutí, kterou v sobě skrývá tato hrášková pomazánka. V hlavní roli bude samozřejmě hrášek. Pokud nemáte možnost koupit čerstvý, zcela určitě postačí i sáček toho mraženého, ze kterého jsem pomazánku vyráběla já. 

Zprvu jsem zkoušela verzi bez finálního doteku Lučiny, což nebylo špatné, ale nakonec jsem zvolila cestu právě s tímto smetanovým sýrem a teprve poté to bylo "ono" :-) 

Každopádně si před celým procesem nechte rozmrazit celé balení hrášku a připravte si také mixér. Kdo tyhle věcičky doma nemá, vystačí si s vidličkou na rozmačkání. Hrášek neproplachujte horkou vodou, nechte jej skutečně při pokojové teplotě rozmrazit.


Připravte si:

lžíci oleje/másla
lžíci cibule
2 lžíce natě z jarní cibulky
stroužek česneku na plátky
balení rozmrazeného hrášku
citronovou kůru z jednoho bio citronu
sůl
lžíci sezamových semínek
Lučinu


1. Na pánvi na lžíci oleje/másla krátce osmažte cibuli, nať a česnekové plátky. 
2. Přidejte hrášek spolu s citronovou kůrou, osolte a krátce prohřejte a orestujte. 
Celková doba obou úkolů je zhruba 5 minut. 
3. Dejte do mixéru (nebo zpracujte vidličkou v míse) a krátce umixujte. Já záměrně nechala větší kousky, nechtěla jsem mít z toho paštiku :-) Ale kdo má radši hladkou hmotu, umixuje do požadované konzistence.
4. Dejte do misky, kterou budete uchovávat v lednici. Přisypte sezam a promíchejte.
5. Pokud je směs teplá, nechejte ji vychladnout.
6. Na závěr přidejte Lučinu a vidličkou zpracujte.

 Pomazánku jsem uchovávala tři dny v ledničce a byla jedlá a v pořádku. Možná by vydržela i déle, ale už nebylo jak to zjistit. :-)

Možná se tato pomazánka nezařadí mezi vaše favority, ale troufám si říct,
že jeden pokus stojí za objev a za zkoušku a za poznání nových chutí :-)

Dobrou chuť!


1 komentář:

  1. Zajímavá a hodně nezvyklá kombinace. Ale proč ne, když se dělají pomazánky fazolové nebo cizrnové. Vyzkouším :-)
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat