Věřím, že každý z nás má ten svůj recept na palačinky. Každému chutnají jinak, jiné a tak si s mým návodem jak na "palajdy" moc hlavu nelamte. Přišla jsem v tomto příspěvky spíše s tipem, jak udělat dětem palačinky trošku jinak - prostě zebrovaně :-) Uviděla jsem tento tip sama u někoho na FB stránce nebo ve skupince a strašně se mi to zalíbilo.
Jednoduše z toho svého těsta oddělejte trochu bokem a zabarvěte kakaem. Já jsem měla asi půl šálku bokem z várky, kterou uvidíte níže. Na pánev dejte naběračku světlého těsta a ihned zakapejte "do šneka" nebo i podélně tmavé těsto.
My je máme rádi jen tak pocukrované a zakapané citronem. Ale vy si udělejte tak, jak chutnají vám :)
Jak dělám palačinky já:
Smíchám 250 g hladké mouky, 3 vejce, 500 ml mléka, 2 lžíce vody a špetku soli. A pořádně prošlehám. Vyzkoušela jsem už mnoho variant a tato je nejrychlejší a vždy funkční zároveň :-)
Dobrou chuť.
Díky Nikki, palačinky milujeme. Zebrované rozhodně zkusíme!
OdpovědětVymazattyjo to by mě nenapadalo! Určitě zkusím, díky za tip :)
OdpovědětVymazat